Koninginnen – Kendare Blake

Ontelbaar vaak heb ik al met het boek Three dark crowns in mijn handen gestaan, maar telkens toch weer getwijfeld. Pas toen ik hoorde dat Harper Collins dit boek ging vertalen, besefte ik dat het een boek is die ik echt heel graag wil lezen. Ik besloot om Harper Collins te mailen en van hen ontving ik een recensie exemplaar. Niet veel later begon ik aan Koninginnen en ik kan een ding vast verklappen: het smaakt naar meer!

Drie zusjes
Eén troon…

Op het eiland Fennbirn wordt elke generatie een drieling geboren – drie koninginnen, alle drie erfgenaam van de troon en alle drie in het bezit van een bijzondere kracht.

Mirabella kan met een knip van haar vingers vlammen doen oplaaien en hevige stormen ontketenen. Katherine kan zonder blikken of blozen het dodelijkste gif doorslikken zonder ziek te worden, en Arsinoe, zo gaat het gerucht, kan de mooiste bloemen laten bloeien en wilde leeuwen temmen met één enkele blik.

Maar aangezien er maar één van hen gekroond kan worden, moeten de zussen de strijd met elkaar aangaan. Op de nacht van hun zestiende verjaardag, begint het gevecht. En dat is niet zomaar een spelletje, maar een gevecht op leven en dood…

Titel: Koninginnen
Serie: Three Dark Crowns #1
Auteur: Kendare Blake
Uitgever: HarperCollinsNL
Aantal pagina’s: 352
ISBN: 9789402701692
Mijn rating: 

Disclaimer: ik ontving een gratis recensie exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie.

Koninginnen sprak me al een hele lange tijd ontzettend aan. Het concept waarbij er elke generatie een drieling geboren wordt waarvan er maar één kan overleven en de troon bestijgt, leek me heel erg gaaf. Elke koningin bezit haar eigen bijzonde gaven. De een beheerst de vier elementen, de ander schijnt de natuur en wilde dieren te kunnen beïnvloeden en een zou zonder blikken of blozen het dodelijkste gif kunnen innemen.

In het boek wordt al gauw duidelijk dat de gifmengers al generaties lang aan de macht zijn en als het ligt aan Natalia, de vrouw die koningin Katharine onder haar hoede heeft genomen, komt daar geen verandering in. Koningin Katharine sprong er voor mij gelijk al bovenuit. Katharine moet haar hele leven lang het meest giftigste gif innemen en hoewel ze het overleefd, lijkt ze zwakker dan haar voorgangers. Ik had het gelijk al met haar te doen en ik denk daarom ook dat ze daardoor gelijk mijn sympathie wist te wekken.

Toch wordt het boek zo beschreven dat alle drie de koninginnen aanbod komen en we elke koningin goed leren kennen. Koningin Mirabella oogt als sterkste koningin vanwege haar gave om de elementen om haar heen te besturen terwijl ze ondertussen laat zien een hart van goud te hebben. Koningin Arsinoe komt ook erg veel aan bod. Persoonlijk voelde ik het minst een connectie, waardoor het einde juist als een verrassing kwam. Koningin Arsinoe kan daarom nog erg interessant worden.

Gedurende het verhaal, komen de verhaallijnen van de drie koninginnen langzaam bij elkaar. Elke koningin wordt ondersteund door een ander personage en ook hun verhaallijnen worden langzaam met elkaar verweven. Hierdoor nam het plot af en toe een onverwachte wending.

Ze zal hem niet laten sterven. Ze zal hen allebei warm maken. Ze zal hen allebei in vuur en vlam zetten.

Kendare Blake schept ondertussen een interessante wereld. Het is een sterke fantasy die vrouwen een sterke en leidinggevende rol geeft (dikke YAY). Toch miste ik af en toe nog iets aan de worldbuiling. Er komen ontzettend veel namen in het boek voor waardoor het me af en toe duizelde. Daarbij is het boek vooral karaktergestuurd en wordt het plot voornamelijk in beweging gebracht door de personages. Het bouwt zich dan ook allemaal wat langzaam op, maar eenmaal aangekomen bij het einde gaat het als een sneltrein. Voor mijn gevoel wordt er dan ook echt toegewerkt naar het tweede deel en ik kan nu al niet wachten totdat ik het in mijn handen krijg.

Hoewel het verhaal af en toe te langzaam was naar mijn smaak, vond ik het einde fenomenaal. Het zorgde ervoor dat het boek nog dagenlang in mijn hoofd bleef hangen en dát is precies wat ik zoek in een boek.

Koninginnen is een boek waarvan het einde er voor zorgde dat ik op het puntje van mijn stoel zat. Van alle lezers die houden van sterke vrouwelijke personages en onverwachte wendingen is dit een absolute aanrader!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *