Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Het tijdje terug kreeg ik een boekenbon en omdat het boek dat ik eigenlijk wilde kopen niet in de boekhandel lag, besloot ik om Obsidian mee te nemen. Ik had er namelijk al erg veel over gehoord en ik wist dat de Lux serie ongelooflijk populair is. Ik besloot daarom ook het zelf eens een kans te geven.

Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te vermijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Titel: Obsidian
Serie: Lux #1
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal pagina’s: 434
ISBN: 9789401913706
Mijn rating: 

Ik kan er niet omheen. Obsidian gaf me enorme Twilight vibes, maar wél op een goede manier. Toch heb ik wat gemende gevoelens over dit boek en tijdens het lezen ervan vlogen mijn emoties dan ook alle kanten op.

Katy is een boekenblogger die samen met haar moeder verhuist vanuit Florida naar een piepklein stadje. Iets waar ze alles behalve om staat te springen. Wanneer ze haar buren ontmoet is het helemaal raak. Ze heeft direct een hekel aan de knappe Daemon Black en dat lijkt wederzijds te zijn, of zit er toch iets meer achter?

Oké, laat ik aftrappen door te zeggen dat ik het heel tof vind dat Katy een boekenblog heeft. Hierdoor had ik direct een raakvlak met haar. Verder vond ik Katy een prima hoofdpersonage. Niet perse heel uniek,  maar naar mijn idee was ze niet op haar mondje gevallen en wist ze goed van zich af te bijten. Iets wat ook wel nodig was voor iemand zoals Daemon. Daemon, tja… Ik weet dat heel veel lezeressen enorm fan zijn van deze fictieve badboy, maar mijn hart heeft hij nog niet gewonnen. Te beginnen met het feit dat ik niet begreep waarom hij aan het begin gelijk al zó bot moest doen tegen Katy. Dat Katy hem op haar beurt dan ook niet uit kon staan vond ik ook overdreven. Hun liefde/haat verhouding was gewoon net té veel en overbodig.

Ik ben daarom nog niet helemaal overtuigd door alle personages. Dee -Daemon’s tweelingzus, vond ik heel erg leuk en haar persoonlijkheid kwam goed uit te verf. Helaas was dit wat minder bij de andere Luxen. Graag had ik hun personages wat meer uitgewerkt willen zien en ik hoop dan ook dat dit bij de volgende boeken wél aan bod komt, anders is het voor mij al gauw klaar.

Het hele concept rondom de Luxen daarentegen vond ik écht heel erg leuk. Leuker dan ik in eerste instantie had verwacht. Deze wezens van licht hebben echt mijn aandacht getrokken waardoor ik de volgende boeken toch een kans ga geven. Echter, ik vind het dan weer jammer dat de bad guys enkel slecht zijn om het slecht zijn. Voor mij gevoel zat daar nog geen duidelijk motief achter. Maar hé, ook dit kan nog uitgewerkt worden in het tweede deel.

Hoewel Obsidian voor mij geen super unieke young adult was en het elementen bevatten die ik niet helemaal tof vond (het voortdurende om elkaar heen gedraai van Katy en Daemon. Ugh), zorgde de sfeer en de setting er wel voor dat ik mij voor mijn gevoel écht in het verhaal bevond. Tijdens het lezen bevond ik me écht daar op die plek en kon ik alles heel goed voor me zien. Zoiets zorgt er voor dat ik een boek toch wil blijven lezen en dat maakte dan ook een hoop goed.

Ook het einde zorgde voor een kleine opluchting. In plaats van zich te gedragen als een deurmat, wist Katy voor zichzelf op te komen en eisen te stellen die volkomen terecht zijn. Iets wat ik graag zie in een personage. Ik kijk daarom uit naar boek 2: Onyx. Ik hoop dat dat boek kan bewijzen dat deze serie echt de moeite waard is.

Houd je van paranormal romances met een sterke Twilight vibe? Dan is Obsidian zeker de moeite waard om op te pakken!

One thought on “Obsidian – Jennifer L. Armentrout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *