The Friday Five: auteurs die meer aandacht verdienen

Laten we het weekend inluiden met een nieuwe Friday Five. Ditmaal is het onderwerp bedacht door Chelsey van Leesmeemetmij. Namelijk: vijf auteurs die meer aandacht verdienen. Hoewel ik meestal de lijstjes met gemak samen kan stellen, vond ik deze echter vrij lastig. Het is daarom een friday four geworden. Oeps. Lezen jullie toch mee?

Ik vind het erg lastig om te bepalen welke auteurs er volgens mij meer aandacht verdienen. Over het algemeen heb ik gewoon erg veel bewondering voor auteurs. Een boek schrijven is immers niet niks. Ook ben ik van mening dat Nederlandse auteurs meer aandacht zouden moeten verdienen.

Een van de auteurs die ik net heb ontdekt vanwege het boek Body Positive Power is Megan Jayne Crabbe. Hoewel ze inmiddels veel aandacht krijgt, vanwege haar boek vind ik (en hoop ik) dat de body positivity nóg meer aandacht zal gaan krijgen. Ik heb haar boek onlangs gelezen en het heeft echt voor veel nieuwe inzichten gezorgd. Ik was eerst een beetje sceptisch over de body positivity movement, maar dat kwam omdat ik er me niet in verdiept had. Nu ik er meer informatie over heb, weet ik dat het écht heel belangrijk is en het mensen echt kan helpen. En dat verdient toch gewoon alle aandacht in de wereld?

Een andere auteur die naar mijn mening veel meer aandacht zou moeten krijgen is Holly Bourne. Zij schreef de drie boeken in The Spinsters trilogie en ik vind die boeken echt een enorme aanrader. Holly Bourne laat duidelijk merken dat ze een feminist is en ik denk dat haar boeken zoveel jonge meisjes een goede boodschap mee kan geven.

Laura Steven is een auteur die hier in Nederland onlangs veel aandacht heeft gekregen en ik hoop dat dit zo blijft. Ik ben laaiend enthousiast over The Exact Opposite of Okay om dezelfde redenen waarom ik Holly Bourne zo tof vind.

Tot slot vind ik auteur Cynthia Hand echt een topper. Haar Unearthly trilogie bestaat uit hele sterke young adult. Hoewel het een paranormal romance is, weet ze heel goed weg te blijven uit de clichés. Ik vind haar boeken dan ook echt een aanrader en ik ben dan ook zeker van plan om haar nieuwe boeken (The Lady Janies) te gaan lezen.

Ja, ik ben me er zeker van bewust dat ik maar vier auteurs in mijn lijstje heb in plaats van vijf, maar op dit moment kan ik er eventjes niet zoveel bedenken. Ik hoor graag wat meer auteurs van jullie!

Welke auteur verdient er volgens jou meer aandacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *