The Friday Five: boeken die ik in één zit heb uitgelezen

Hoewel ik al een paar vrijdagen niet mee heb gedaan aan de Friday Five, doe ik vanaf deze week weer lekker actief mee. Ditmaal met vijf quickreads. Boeken die je in één zit hebt uitgelezen (bedacht door Monica van My Perfect Book Life. Iedereen herkent dat wel, denk ik. Je hebt een tof boek gevonden, slaat hem open en binnen een mum van tijd klap je hem weer dicht. Het boek is uit. Uiteraard is dit mij ook meerdere malen overkomen en daarom deel ik graag met jullie welke boeken dat waren.


Het boek Voor Jou van Jojo Moyes las ik binnen een paar uur uit op een druilerige herfstdag. Ik las het boek vlak voordat de film zou uitkomen. Zodra ik aan het boek begonnen was, wist ik gelijk dat ik ‘m met geen mogelijkheid zou kunnen wegleggen. Ik werd helemaal meegesleurd in deze emotionele rollercoaster en nadat ik de laatste bladzijde omsloeg, was ik aan het huilen als een klein kind.

The Sun is also a Star van Nicola Yoon was voor mij nog zo’n boek. Ik vloog door dit boek met de snelheid van het licht en liet werkelijk alle taken die ik die dag te doen had eventjes liggen. Het boek moest en zou uit. Daarbij speelt ook het boek zich af binnen een tijdsspan van één dag. Toeval? Vast niet 😉

Kiera Cass vind ik sowieso erg vlot schrijven en The Siren stelde daarom niet teleur. Net zoals bij The Selection, las dit boek erg fijn weg. Ik besloot wederom op een herfstachtige dag om mezelf eventjes terug te trekken met een boek en voor je het weet was het avond en had ik het boek uit. Hoewel The Siren voor mij niet zo magisch was als The Selection, heb ik me er wel behoorlijk mee vermaakt.

The Hate U Give van Angie Thomas is een boek dat ik al vaak heb genoemd, maar ook in dit rijtje weer een plaatsje verdient. Dit boek las ik toen ik in India was. Ik voelde me die dag niet zo lekker, dus ik besloot om lekker in het appartement te blijven. Dit boek had ik de dag ervoor gekocht en toen ik er eenmaal in begonnen was, wilde ik het echt niet meer wegleggen. Ik heb zeker een hoop tranen gelaten bij het lezen hiervan en voor iedereen die hem nog niet heeft gelezen, heb ik één advies: lees het want het is een ware eye opener.

Tot slot las ik Harry Potter and the Cursed Child in één avond uit (tot in de late uurtjes, kan ik je wel vertellen). Natuurlijk is het een toneelscript, dus vloog ik er snel doorheen. Maar stiekem vond ik het ook gewoon heel erg vermakelijk en nostalgisch. Eens een Harry Potter liefhebber, altijd een Harry Potter liefhebber.

Welke boeken heb jij binnen een dag uitgelezen? Ik ben benieuwd!

P.S. Wil je meer lijstjes lezen? Neem dan eens een kijkje bij deze bloggers:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Angela (Faeraphel)
Annabel Het leven van een boekenworm)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)
Liana (Sterrenregen
Samantha (Bookish Villainy)
Paula (Must Magazine)
Monica My Perfect Book Life

One thought on “The Friday Five: boeken die ik in één zit heb uitgelezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *