The Friday Five: boeken met een geweldige plottwist

Ik ben dol op plottwisten. Sterker nog: ik leef er voor. Ik vind het heerlijk als een boek mij totaal onverwachts weet te verrassen. Ik keek dan ook behoorlijk uit naar deze Friday Five (bedacht door Samantha van Bookish Villainy) van deze week en zet ik voor jullie daarom weer vijf boeken met een geweldig plottwist op een rij.

We Were Liars – E. Lockhart

De plottwist der plottwisten. Mijn mond viel open van verbazing. Meer kan ik er niet over kwijt. Dit is een boek waarbij je zo blanco mogelijk in moet zonder te veel informatie vooraf. Ik ding kan ik wel zeggen: het is het absoluut waard!

The Mortal Instruments: City of Bones – Cassandra Clare

Tja, eigenlijk heeft Cassandra Clare in elk van haar boeken wel een plottwist, maar de twist in het eerste boek was toch wel degene die mij het meest verbaasde. Ik voelde zo veel verschillende emoties waardoor ik geen andere keuze had dan het volgende boek oppakken.

Caraval

Wanneer een boek al begint met de slagzin “remember, it’s only a game” weet je vooraf al dat je niemand kunt vertrouwen. Toch vergat ik dit telkens waardoor elke twist in het boek, mij weer wakker schudde. Zelfs op het einde liet het boek me in onzekerheid achter en ik kan ook verklappen dat dat bij het vervolg ook het geval was.

The Good Girls – Sarah Shepard

The Good Girls is het vervolg op The Perfectionists. Een serie à la Pretty Little Liars. Deze duologee is eigenlijk een soort whodunnit waarbij je continu zit te raden naar de dader. Net Wie is de Mol 😉 De uiteindelijke ontknoping zorgde er dan ook voor dat ik op het puntje van mijn stoel zat en liet me met mijn mond vol tanden achter.

Tienduizend Hemels Boven Jou – Claudia Gray

De vuurvogel trilogie is een van mijn meest geliefde trilogieën. Het hele concept over het dimensie reizen vind ik ongelooflijk interessant en de hele trilogie is naar mijn idee echt top. Toch liet het tweede deel mij het meest ongeduldig achter want deze eindigde met een twist waar je u tegen zegt. Na het lezen van dit boek, moest ik nog een jaar wachten op het vervolg en dát was zwaar. Heb je deze trilogie nog niet gelezen? Ren dan nu even snel naar de winkel, oké?

Welk boeken hadden een twist die jij niet zag aankomen?

Ps. Wil je nog meer lijstjes lezen? Kijk dan eventjes bij deze bloggers

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Angela (Faeraphel)
Annabel Het leven van een boekenworm)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)

3 thoughts on “The Friday Five: boeken met een geweldige plottwist

  1. Ik had precies hetzelfde met Caraval, ondanks dat je weet dat niemand te vertrouwen is en het maar een spel is. Dat boek vond ik zo ontzettend goed! Ik ben heel erg benieuwd naar deel 2, maar ik wacht de Nederlandse vertaling even af.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *