The Friday Five: boeken om te lezen in de zomer

Fri-yay! Helaas voor mij nog geen weekend, maar dat weerhoud me niet om weer een lijstje met jullie te delen. Ditmaal vijf boeken om te lezen in de zomer (bedacht door Chelsey van Lees mee met mij). Zelf vind ik het altijd heerlijk om in de zomer buiten op het balkon of aan het strand te lezen. Ik heb ook gemerkt dat ik in de zomer meer contemporaries lees, terwijl ik in de winter sneller grijp naar een fantasy. Best gek, hé.


Ik zie je op het strand van Jill Mansell vind ik zelf echt een perfect boek voor de zomer. Jill Mansell schrijft sowieso echt fantastische checklist en dit boek is er overduidelijk weer een van. Heerlijk om bij weg te zwijmelen aan het zwembad of aan het strand!

The Siren van Keira Cass is een boek waarvan ik zou willen dat ik het in de zomer had gelezen. Het gaat over sirenes, dus de zee en het strand zijn hierin natuurlijk onmisbaar. Het is een heel fijn en heel romantisch verhaal waarbij je niet veel hoeft na te denken. Ideaal voor de zomer, toch?

Als je toch liever boeken leest met een wat mysterieuzer randje dan raad ik Rivalen van Alyson Noel aan. Het speelt zich af in Hollywood, dus de zomerse setting is er zeker. Daarbij focust het boek zich op het uitgaansleven én een vermissing van een erg beroemd persoon. Zomers en een tikje spannend. Een goede combinatie!

To All The Boys I’ve Loved Before van Jenny Han vind ik ook perfect voor de zomer. Het is een heel lief en luchtig verhaal waarbij je voornamelijk de hele tijd met een grote glimlach op je gezicht geplakt aan het lezen bent. Het leest zo heerlijk weg en zeker als je lekker in het zonnetje zit. Zorg er wel voor dat je tijdens het lezen van dit boek wat lekkers bij de hand hebt, want je krijgt er geheid honger van!

Tot slot: Anna & the French Kiss van Stephanie Perkins. Dit boek speelt zich helemaal af in Parijs, wat wil je nog meer? Zelf heb ik dit boek ook gelezen op een heel zomerse dag en dat was dan ook echt de perfecte combinatie. De zomer zorgde er voor dat ik nog net een beetje meer verliefd werd op dit boek!

Met welk boek zit jij het liefst in de zon?

One thought on “The Friday Five: boeken om te lezen in de zomer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *