The Friday Five: vrolijke boeken

Het is weer tijd voor een nieuwe Friday Five -georganiseerd door Joost, en dit maal staat het in het teken van vrolijke boeken. Ondanks, dat het de komende week nog flink gaat stormen, kan het nooit kwaad om met een vrolijk zomers boek weg te kruipen.


Het eerste boek dat in me op komt als ik denk aan vrolijke boeken is To All The Boys I’ve Loved Before van Jenny Han. Dit boek is mierzoet en leest ongelooflijk lekker weg. Ik had ‘m dan ook binnen een mum van tijd uit. De Lara-Jean serie vind ik echt een serie waarbij je niet hoeft na te denken, maar waar je gewoon lekker wordt ondergedompeld in een heel lief verhaal.

Elke Dag Maandag van Jessica Brody toverde ook een flinke glimlach op mijn gezicht. Ook dit boek las heel vlot weg en er zit een behoorlijk dosis humor in. Ik heb dan ook meerdere malen hardop moeten lachen. Hoewel Ellie -de hoofdpersoon, meerdere dagen de ergste maandag ooit beleefd, is het op de een of andere manier heel luchtig omschreven. Ik had ‘m dan ook binnen een dag uit. Absoluut een boek waar ik vrolijk van word. (Al moet ik er natuurlijk écht niet aandenken dat het elke dag maandag is, stel je voor).

Carry On van Rainbow Rowell kan niet ontbreken in dit lijstje. Carry On is een soort parodie op de Harry Potter serie en dat is dan ook duidelijk te merken. Desondanks vond ik het echt een heel tof boek. De dialogen waren hilarisch en de magische elementen maakten het boek ook helemaal af. Absoluut een aanrader.

Ik moet ‘m noemen. De Selectie van Kiera Cass. Deze boeken zitten vol met mooie jurken, royalty en glamour en ik ben er dol op. Dit is absoluut mijn guilty pleasure waardoor ik elke keer een dikke glimlach op mijn gezicht krijg. Daarbij was dit ook hét boek wat me destijds weer terug bracht in de boekenwereld en waardoor ik weer optimaal van lezen kon genieten.

Het volgende boek stond vorige week ook al in mijn lijstje, maar het is gewoon eenmaal een boek waar ik zó vrolijk van word, namelijk: Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld door Becky Albertalli. Het boek is heerlijk geschreven en de personages zijn realistisch en herkenbaar. Ik kan gewoon niet in genoeg woorden omschrijven hoe leuk ik dit boek vind. (Stiekem hoop ik dat Becky’s volgende boek weer net zo tof is).

Honourable mention: hoewel ik al vijf boeken heb genoemd is er nog een boek die ik twee jaar terug ooit las op een warme zomermiddag en waardoor ik me daarna helemaal top voelde. Anna & the French Kiss is echt een boek om heerlijk bij weg te zwijmelen en daarom wilde ik ‘m toch nog even genoemd hebben voor alle hopeless romantics onder ons.

Van welke boeken word jij vrolijk?

3 thoughts on “The Friday Five: vrolijke boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *