Concert Alex Vargas

Afgelopen maandag vertelde ik jullie al dat ik vorige week een concert had bezocht, namelijk: het concert van de zanger Alex Vargas. Alex Vargas is een Deense zanger die elektronische en soulvolle muziek maakt. Natuurlijk ben ik een boekenblogger, maar af en toe vind ik het leuk om wat te vertellen over andere zaken zoals films en muziek. Een concert bezoeken sluit daar dan ook bij aan. Zijn jullie ook benieuwd naar deze zanger en/of op zoek naar nieuwe muziek? Lees dan verder!


Zoals ik al zei, had ik totaal geen idee wie Alex Vargas is. Toen mijn moeder me vroeg om mee te gaan, besloot ik dan ook eerst zijn muziek eens op te zoeken. Wat bleek nou? Jaren geleden heeft Alex Vargas een cover opgenomen van het nummer More van Usher. Een nummer die jullie wellicht kennen. Laat ik nou net zijn cover stukken mooier vinden dat het origineel! Ook Alex Vargas’ eigen muziek valt niet tegen. Zo vind ik het nummer Shackled Up echt prachtig. Het is het dan ook zeker waard om eens te beluisteren.

Het concert van Alex Vargas vond plaats in de kleine zaal van de 013 in Tilburg. Poppodium 013 vind ik sowieso een toplocatie -al ben ik alleen nog maar in de grote zaal geweest. De kleinere zaal -ofwel de Jupiler zaal, verraste me dan ook. Het is inderdaad een kleine zaal, maar dat maakt het wel een stuk intiemer.

Rond 9 uur -na het voorprogramma dat verzorgd werd door Nina June, kwam Alex op. Hij maakte direct contact met het publiek en het verraste me dat hij zó grappig was. Voor het opvoeren van een van zijn nieuwe nummers vertelde hij een anekdote over dat hij Leonardo DiCaprio op een aantal minuten na was misgelopen in een club in LA. De manier waarop hij het vertelde was echt geweldig.

Anyway, het was natuurlijk een concert dus laat ik het even hebben over zijn muziek. Het was een akoestisch concert dus de nummers waren vrij rustig, maar wel bloed zuiver gezongen. Wow. Hoewel ik de zanger hiervoor helemaal niet kende, vind ik zijn muziek echt prachtig. Mijn favoriete nummer van de avond was: girls on millionaires. Een nummer die aansloot bij de anekdote over Leonardo DiCaprio. Helaas heb ik dit nummer nog niet kunnen terug vinden op spotify of youtube, dus hopelijk komt dit op een volgend album.

Ik heb dus een ontzettend toffe avond gehad. Ik vind het altijd heerlijk om nieuwe muziek te ontdekken en in dit geval was dat ook zeker het geval.

Zijn jullie ooit zo verrast door bepaalde muziek? 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *