Leesbeesten Leesclub | The Exact Opposite of Okay

(illustratie door Emmy)

Vrijdag 18 mei was er zoals gewoonlijk weer de maandelijkse editie van de Leesbeesten Leesclub. Dit keer zouden we het boek: The Exact Opposite of Okay / Alles Behalve Oké van Laura Steven bespreken. Ik keek ongelooflijk uit naar de leesclub, want ik was razend enthousiast over dit boek. (recensie). Ik was dan ook erg benieuwd naar wat de rest er van vond.

Tijdens de vorige editie van de leesclub hoorde ik al van Emmy en Annabel dat The Exact Opposite of Okay echt een boek voor mij zou zijn. Daar was -zoals je inmiddels wel weet, niks over gelogen. Ik ben groot fan van dit boek en ik vroeg me af of anderen dat ook waren.

Zelf had ik verwacht dat iedereen net zo’n groot fan van Izzy zouden zijn als ik, maar dat was niet per sé zo. Over het algemeen vond iedereen Izzy een tof en vooral verfrissend hoofdpersonage, maar konden velen zichzelf niet echt in haar herkennen. Hier kon ik me wel in vinden. Hoewel ik mezelf juist heel erg herken in Izzy, begrijp ik goed dat velen dat niet doen. Grappig hoe dat per lezer zo kan verschillen.

Een van de punten die naar voren kwam was dat iedereen het een erg belangrijk boek vond. Iedereen vond het dan ook echt een boek dat gelezen zou moeten worden op middelbare scholen om zo jongeren een beeld te geven dat zélfs als jou zoiets overkomt als Izzy, dit niet het einde van de wereld hoeft te betekenen. Het zou dan ook vooral jonge meisjes kunnen helpen om zulke situaties te overwinnen. Met zulke situaties werd bijvoorbeeld het uitlekken van een foto bedoeld. Hierover ontstond dan ook discussie. De ene lezer vond het bijvoorbeeld naïef en zeer onverstandig om zo’n soort foto te versturen, terwijl een ander vond dat zélfs wanneer je zo’n foto verstuurd en het wordt uitgelekt, het nooit jouw schuld is.

Zo’n discussie vind ik nou precies zo mooi aan de leesclub. Iedereen mag een eigen mening hebben en ook al ben je het niet met elkaar eens, geen een mening is fout of verkeerd.

Iedereen gaf het boek een cijfer en het eindoordeel was een 8.1. Een lekker hoog cijfer dus -voor als je nog niet overtuigd bent om dit boek te lezen 😉

Zoals altijd was het enorm gezellig bij de leesclub en werden we weer ontzettend gastvrij ontvangen. Meestal worden er altijd wat spulletjes verloot door Van Piere en ik ging naar huis met een mooie pin van de shatter me serie. Super tof natuurlijk!

Het boek wat we de volgende keer bespreken is Sky in the deep door Adrienne Young. Dit boek verschijnt binnenkort ook in het Nederlands onder de titel: De hemel in het IJs.
De volgende editie vindt plaats op 29 juni om 19:00 bij boekhandel Van Piere.

Zie ik jullie de volgende keer?

One thought on “Leesbeesten Leesclub | The Exact Opposite of Okay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *