De “where have I been”-Bookhaul

Leesdip. Blogdip. Noem het maar op. Onlangs kreeg ik een melding van Versio met het bericht dat ik binnenkort mijn abonnement en domeinnaam moet verlengen. Afgelopen maanden heb ik dan ook sterk getwijfeld of ik wilde blijven bloggen. Dit gevoel heb ik al vaker gehad en telkens heb ik het besluit genomen om door te gaan. Goed nieuws: ook dit maal wil ik nog steeds door met mijn blog, maar ik wil het op de een of andere manier toch anders aanpakken. Hoe en wat, daar ben ik nog niet helemaal over uit. Daar houd ik jullie nog van op de hoogte.
En ondanks ik de laatste twee maanden niet heel veel heb gelezen, heb ik wel weer het geld laten rollen en besteed aan een hoop nieuwe boeken die ik voor jullie graag op een rijtje zet.

In van de boeken waarvan ik zeker wist dat ik ‘m moest hebben, was Hazelwoud van Melissa Albert. Oké, toegegeven: het is misschien ook deels een cover buy, maar dat kun je me niet kwalijk nemen. De omslag is namelijk betoverend. Daarbij wordt het boek aangeprezen als een duister sprookje en laat dat nou precies in mijn straatje passen. Hoewel ik het boek nog niet gelezen heb, krijg ik er een beetje Alice in Wonderland vibes van. Ik kan dan ook niet wachten om aan Hazelwoud te beginnen.

De laatste tijd ben ik op young adult na, ook andere genres aan het verkennen. Zo kwam ik via instagram uit bij het volgende boekje: This is me letting you go van Heidi Priebe. Het is een soort zelfhulp boekje die centraal staat rondom het loslaten van personen die veel voor je hebben betekend. Het is voornamelijk bedoeld voor bijvoorbeeld relaties die over zijn, maar het kan uiteraard op veel meer manieren met betrekking tot “loslaten” geïnterpreteerd worden. Het is een vrij dun boekje en hoewel ik hem nog niet helemaal heb gelezen, heb ik er wel wat doorheen gebladerd en gezien dat er erg mooie teksten in zitten. Ik wil deze dan ook zeker binnenkort lezen en recenseren.

Van uitgeverij HarperCollins Holland ontving ik een recensie exemplaar van Het leven gaat niet altijd over roze van Brianna Wolfson. Het boek is een roman en gaat over een hartverscheurende liefde tussen twee tegenpolen. Zelf weet ik nog niet goed wat ik van dit boek moet verwachten. Toch spreekt het me aan omdat het eventjes een afwisseling is van de young adults die ik normaal gesproken lees. Ik hoop op een boek met veel emotie en zodra ik weet of dit waargemaakt kan worden, vertel ik jullie dat!

Showstopper van Hayley Barker was een boek waarover ik nog niet eens na hoefde te denken, of hij lag al in mijn winkelmandje. Een circus dat wordt gerund door een corrupte elite. Ja hoor, ik ben verkocht. Ook dit is een boek waaraan ik nog moet beginnen, maar ik wacht op het juiste moment. Het lijkt me echt een boek dat je moet gaan lezen in een weekend waarop je niet veel hoeft te doen en je jezelf kunt terugtrekken en heerlijk kunt verliezen in een spannend en adembenemend verhaal. I can’t wait.

Weer een boek wat totaal anders is dan wat ik normaal lees: Diana, haar eigen verhaal van Andrew Morton. Dit boek valt onder de categorie biografieën. Misschien vraag je je af: hoe kom je daar nou weer bij? Dat zal ik eens uitleggen. Met de royal wedding van prince Harry en Megan Markle in zicht (ik verheug me hierop jongens, het is maar dat jullie het weten), was ik me weer aan het verdiepen in het Britse koningshuis. Al jaren lang heeft het tragische verhaal van princess Diana me geboeid en toen ik hierover twee documentaires op Netflix vond, raakte ik er weer helemaal door opgeslokt. Op mijn werk stuitte ik ineens op de biografie van Diana, geheel toevallig. Daarom kon ik hem ook beslist niet laten liggen. Doordat de documentaires me zo hebben geraakt, durf ik ook te zeggen dat Lady Diana voor mij echt een rolmodel is. Ik ben dan ook heel benieuwd naar deze biografie en ik ben benieuwd hoe haar verhaal hierin verwerkt is.

Vorige week kocht ik ook The Exact Opposite of Okay van Laura Steven. Door de recensie van Annabel werd ik gelijk enthousiast over het boek. Een YA die feminisme centraal heeft staan, is een boek dat mij al gelijk aanspreekt. Hoewel ik buiten dat niet erg veel weet over het boek, heb ik al een voorgevoel dat ik het enorm gaaf ga vinden. Nu hopen dat mijn gevoel een beetje klopt.

Verder kocht ik The Glittering Court van Richelle Mead. Een boek dat ik eigenlijk in een opwelling heb gekocht vanwege de pretty omslag. Al een tijdje had ik zin om een boek te lezen die te vergelijken is met De Selectie. Dit boek lijkt er perfect bij te passen. Het is ook een lekker dik boek dus ik ben er voorlopig nog wel eventjes zoet mee.

Op de meest recente leesbeesten leesclub werd ik ook nog overgehaald om het boek De Nieuweling van Taran Matharu. Het is een prachtige hardcover die deze maand slechts 12,50 kost! Daardoor kon ik deze echt niet laten liggen. Ik heb er dan ook super veel positieve dingen over gehoord dus mijn verwachtingen zijn torenhoog en ik ben dus erg benieuwd!

Tot slot bestelde ik nog een nieuwe bullet journal. De afgelopen maanden heb ik gewerkt in een bullet journal van MUS die ik zeker gezien de prijs erg fijn vond. Ik merkte dat ik mijn bullet journal als een soort dagboek gebruikt en ik vind het heerlijk om er lekker in te tekenen, knippen en plakken. Helaas ben ik mijn MUS kwijt geraakt en daarom besloot ik om een Leuchtturm aan te schaffen. Ik koos voor de koperkleurige Leuchtturm en ik ben er helemaal verliefd op. Ook denk ik erover om blogpost te schrijven omtrent mijn bullet journal, als daar interesse voor is. Let me know.

Voorlopig hoef ik me dus niet te vervelen en heb ik genoeg te lezen. Wel ben ik benieuwd of jullie deze boeken al kennen.
Zit er een boek tussen die jou aanspreekt?

 

One thought on “De “where have I been”-Bookhaul

  1. Het Hazelwoud en De Nieuweling heb ik ook in gekocht dit jaar.

    Fijn dat je toch hebt besloten door te gaan. Soms moet je ook wel eens wat veranderen om de lol er in te houden. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *