Maandagochtend babbels | week 31

Goedemorgen! Ik ben me er van bewust dat ik al twee weken geen maandagochtend babbels meer heb geplaatst. Ik heb namelijk besloten het een beetje anders aan te pakken. In plaats van per dag te beschrijven wat ik gedaan heb, licht ik liever de hoogtepunten van mijn week toe. Er zijn namelijk wel eens dagen dat ik echt niks uit voer en dat vind ik gewoon wat minder uitdagend om over te schrijven. Maar niet getreurd, nog steeds klets ik jullie nog elke maandag bij over de dingen die mij bezighouden. Ook vandaag!

Iedereen heeft vast wel eens van die weken dat je niet zo lekker in je vel zit. Dat had ik deze week een beetje. Er waren een paar dagen dat ik me een beetje somber voelde. Gelukkig ben ik geen type die lang gaat zitten treuren dus deze week heb ik vooral mijn vrienden én de zon opgezocht.

perfecte leesplek

Veel van mijn dagen heb ik dan ook lekker aan het water besteed met een goed boek. Ik kocht twee nieuwe boeken deze week. Nonfictie. Ik wil mezelf namelijk wat verdiepen in onderwerpen die me erg bezighouden zoals body positivity en feminisme. Ik kocht dan ook het boek Body Positive Power van Megan Jayne Crabbe en Bad Feminist van Roxane Gay. Aangezien ik een hele fijne leesspot heb kunnen vinden in Tilburg, vermoed ik dat ik ook komende week hier veel tijd ga doorbrengen.

Deze week ging ik samen met een huisgenootje naar de film Mamma Mia: Here We Go Again. Ik was al enorm fan van de eerste film, want kom op: wie houdt er nou niet van ABBA? Deze film was net zoals de eerste weer heerlijk om naar te kijken en de liedjes waren ontzettend aanstekelijk. Hoewel het verhaal van de film niet ijzersterk is, raad ik ‘m toch zeker aan. Het is namelijk een perfecte feelgood.

Op vrijdag -toen het écht weer heel warm was, besloot ik om met een aantal vrienden een roeibootje te huren en te roeien op de piushaven in Tilburg. Na wat te hebben gegeten, gingen we op vrijdagavond lekker het water op. Het roeien ging een heel stuk beter dan we van te voren hadden gedacht en we konden de boot prima af en toe stil leggen om te gaan zwemmen. Vooraf hadden we afgesproken dat iedereen zijn telefoon thuis zou laten, dus het was een heerlijke zomeravond waarin iedereen echt gewoon oog voor elkaar had. Echt, doe mij maar meer avonden zoals deze.

Het weekend bracht ik voornamelijk door met werken en keek ik ‘s avonds lekker een filmpje. Zo keek ik Love, Rosie. Een van mijn favoriete films.

Komende week hoop ik weer lekker een beetje van de zon te kunnen genieten en hoop ik een beginnetje te kunnen maken met het voorbereiden van het nieuwe schooljaar. 20 augustus mag ik namelijk alweer aan de bak, en ik moet nog een hoop doen. #help

Hoe vrolijk jij jezelf op als je je wel eens somber voelt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *