A Court of Frost and Starlight – Sarah J. Maas

Het is niet overdreven wanneer ik zeg dat A Court of Thorns and Roses een van mijn meest favoriete boekenseries is. Elk deel heb ik verslonden en toen Sarah J. Maas aankondigde dat er novelles zouden verschijnen rondom deze serie, was ik behoorlijk enthousiast. Onlangs kwam dus A Court of Frost and Starlight uit en deze kon ik natuurlijk niet aan me voorbij laten gaan.

Feyre, Rhys, and their close-knit circle of friends are still busy rebuilding the Night Court and the vastly-changed world beyond. But Winter Solstice is finally near, and with it, a hard-earned reprieve. Yet even the festive atmosphere can’t keep the shadows of the past from looming. As Feyre navigates her first Winter Solstice as High Lady, she finds that those dearest to her have more wounds than she anticipated–scars that will have far-reaching impact on the future of their Court.

 

Titel: A Court of Frost and Starlight
Serie: A Court of Thorns and Roses #3.1
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Bloomsbury
Aantal pagina’s: 272
ISBN: 9781408890325
Mijn rating: 

Om maar met de deur in huis te vallen: A Court of Frost and Starlight viel me een beetje tegen. Het had naar mijn idee echt enorm veel potentie om een novelle te zijn die écht iets toevoegt aan het verhaal. Deze novelle was dan ook voor bedoeld als een brug naar de volgende drie boeken. Echter, er gebeurde heel erg weinig gedurende het boek. De inner circle was voornamelijk bezig met het kopen van cadeautjes voor winter solstice. Hier en daar ving je wel een glimp op die een diepere laag gaven aan de personages, maar daar werd naar mijn idee niet genoeg op doorgegaan (hopelijk gebeurt dan in het volgende boek wel).

Wat me vooral stoorde aan dit boek was de herhaling omtrent personages én herhaling in het taalgebruik. Het taalgebruik viel me ook al op in A Court of Wings and Ruin. Zo worden bepaalde uitdrukkingen (vulgar gesture) en woorden (mate) naar mijn idee te pas en te onpas gebruikt. Ik ben van mening dat Sarah J. Maas een ongelooflijk goede auteur is en daarom vind ik het ook zonde dat ze qua schrijfstijl zo veel in herhaling valt. Het woord “mate” was namelijk écht niet elke keer nodig in de context waarin het gebruikt werd. Het had namelijk ook gewoon vervangen kunnen worden door een naam.

Daarbij stoorde het plot omtrent de personages me ook -zoals ik hierboven al zei. ACOFAS focust zich erg op Rhysand en Feyre en hoewel het tof is om te lezen hoe het ze vergaat, is het vooral weer veel van hetzelfde. Na drie dikke boeken is het inmiddels wel duidelijk dat deze twee personages “mates” zijn en elkaar het einde vinden. Daarbij vond ik het feit dat deze twee personages echt continu dachten aan seks écht te veel van het goede.

“To the blessed darkness from which we are born, and to which we return.”

De sterke punten lagen ‘m vooral in de hoofdstukken waarin het om de andere personages draaide. In deze hoofdstukken blijkt het namelijk dat Sarah J. Maas écht nog wel een verhaal te vertellen heeft. De verhaallijn omtrent Nesta en Cassian smaakt naar meer. Ik denk dan ook dat dit heel sterk naar voren kan komen in het volgende boek -mits goed uitgewerkt. Verder vond ik de scènes waarin heel de inner circle bij elkaar was, echt om van te genieten. Dat waren namelijk de hoofdstukken die ik zo te gek vond in de vorige delen en die me ook een dikke glimlach bezorgde.

Al met al viel A Court of Frost and Starlight toch een beetje tegen. Mijn eindoordeel balanceert dan ook tussen de twee en drie sterren. Toch is dit deel een must voor alle Sarah J. Maas fans, want het smaakt wél naar meer. Laten we hopen dat het volgende deel dit boek overtreft!


 

One thought on “A Court of Frost and Starlight – Sarah J. Maas

  1. Ik ben het wel eens met je recensie, ik vond hem ook minder dan verwacht. Omdat je de andere boeken hebt gelezen heb je toch een hogere verwachting van een Novella. Zeker als je de Novella’s van Throne of glass hebt gelezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *