A Court of Mist and Fury – Sarah J. Maas

A Court of Mist and FuryHeb ik jullie al verteld dat ik fan ben van A Court of Thorns and Roses serie? Ja? Oh… Nou… Ik vertel het jullie gewoon nog een keer! Man man man, wat ben ik fan van A Court of Thorn and Roses serie en dit is nog vele malen erger geworden nu ik het tweede deel A Court of Mist and Fury uit heb. Ik ben officieel een emotional mess. Dit boek heeft me in honderdduizend kleine stukjes gebroken. Hoe kan ik nog een jaar wachten op het volgende deel? Hoe?
Mochten jullie nog niet begonnen zijn aan deze fantastische serie, stop dan met tijd verspillen en ren nu naar de winkel!
Alvast mijn excuses vooraf, want deze recensie is een stuk langer dan gebruikelijk.

Feyre is immortal.
After rescuing her lover Tamlin from a wicked Faerie Queen, she returns to the Spring Court possessing the powers of the High Fae. But Feyre cannot forget the terrible deeds she performed to save Tamlin’s people – nor the bargain she made with Rhysand, High Lord of the feared Night Court.
As Feyre is drawn ever deeper into Rhysand’s dark web of politics and passion, war is looming and an evil far greater than any queen threatens to destroy everything Feyre has fought for. She must confront her past, embrace her gifts and decide her fate.
She must surrender her heart to heal a world torn in two.

Titel:
A Court of Mist and Fury
Auteur: Sara J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #2
Uitgever: Bloomsbury
Aantal pagina’s: 624
Uitgave: paperback, ISBN9781408857885
Mijn rating: 5/5

Als ik dit boek 6 van de 5 sterren kon geven, had ik dat gedaan. Maar zelf iemand zoals mij -iemand die niet met cijfers om kan gaan, weet dat dit wiskundig gezien onmogelijk is.
Dit boek heeft mij zo hard geraakt dat ik eigenlijk niet eens weet waar ik moet beginnen. ACOMAF heeft het eerste deel op elk mogelijke manier weten te overtreffen en ik kan nog steeds niet geloven hóe goed dit boek was.

Het boek opent met Feyre. Feyre lijdt aan een hartverscheurende post-traumatische-stress-stoornis en geef haar eens ongelijk. Na alle gruwelen die ze heeft doorstaan in under-the-Mountain is het niet gek dat er slechts een gebroken popje van haar over is. Het ergste is nog dat Tamlin dit negeert.

Ja, Tamlin. Ik raad iedereen die aan ACOMAF begint aan om alles te vergeten wat je in het eerste deel hebt gelezen. Ik was namelijk als een blok gevallen voor Tamlin. Net als Feyre was ik verblind door liefde en pas in dit deel drong de realiteit tot Feyre en mij door. Tamlin heeft mij erg verrast in dit boek en het is aan de lezer zelf om te beslissen of dit positief of negatief is.

wonderstruck35Als we het dan toch over verrassingen hebben, laten we dan beginnen met de grootste die zich Rhysand noemt. Oh High Lord of the Nightcourt. Swoon, sigh… Mag ik eventjes fangirlen over hoe Rhysand echt mijn droomman is. Hij is meteen doorgeschoven tot mijn nummer 2 book boyfriend! (Jace staat nog steeds bovenaan). Wat heb ik me ontzettend vergist in Rhysand in ACOTAR. Pas in dit deel kwam ik achter zijn motieven en mijn hart brak meerdere malen voor hem.

In ACOMAF ontmoeten we ook een hoop andere personages. Hoewel dit me even leek te duizelen, wist Sarah J. Maas elk personage uniek neer te zetten en kon ik ze goed uit elkaar houden. Vooral Rhys’ inner circle hebben een klein plekje in mijn hart weten te veroveren.

A Court of Mist and Fury zit overigens boordevol actie. Het plot is echt steengoed uitgewerkt en ik zat telkens op het puntje van mijn stoel. Ook krijgen we veel meer te weten over het mysterieuze Prhythian en daarmee is ook de wereldopbouw geslaagd. Ik denk dat ik ook wel kan zeggen dat alle lezers stiekem een beetje verliefd zijn geworden op de stad Velaris.
Hoewel er aan actie geen gebrek is, zitten er ook genoeg romantische aspecten in het boek. En dan heb ik het nog niet eens over de steamy scènes die het boek bevat. Want oehlala de temperatuur steeg op een aantal momentjes wel.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg is, bevat A Court of Mist and Fury ook nog eens een spectaculair einde. Een einde waarvan ik niet kon geloven dat het er echt stond. Het verraad voelde alsof iemand me recht in mijn gezicht geslagen had en de consequenties die eraan vast zaten, braken mijn hart samen met die van Feyre. Want ondanks alles heeft Feyre het geschopt om zichzelf te ontwikkelen tot een super stoere chick. Wat een respect heb voor haar en wat kijk ik er naar uit om het volgende boek weer met haar te beleven.

Ben jij nog niet aan deze fantastische serie begonnen? Of heb je alleen het eerste deel gelezen, maar beviel deze je niet zo goed. Vergeet alles wat je daar hebt gelezen, want A Court of Mist and Fury overstijgt al je verwachtingen en zelfs je stoutste dromen. Wat wil een lezer nou nog meer?

p.s. Lijkt het jullie leuk als ik ook een video review opneem over A Court of Mist and Fury waarbij ik het boek in detail bespreek? Let me know!

xoValerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *