A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

A Court of Thorns and RosesMisschien leef ik inderdaad wel onder een steen, want ik moet echt bekennen dat ik nog nooit een boek van Sarah J. Maas heb gelezen. Ja, ik schaam me. Ja, ik kan mezelf nu wel voor mijn hoofd slaan.
A Court of Thorns and Roses sprak me vooral aan omdat het over Fae ging. Op Engelen na, zijn Faeries een van mijn favoriete mythologische wezens.
Daarbij hebben we dit boek ook uitgekozen voor de leesbeesten leesclub .Vanzelfsprekend mocht en kon ik dit boek gewoonweg niet laten liggen.

Feyre’s survival rests upon her ability to hunt and kill – the forest where she lives is a cold, bleak place in the long winter months. So when she spots a deer in the forest being pursued by a wolf, she cannot resist fighting it for the flesh. But to do so, she must kill the predator and killing something so precious comes at a price.
Dragged to a magical kingdom for the murder of a faerie, Feyre discovers that her captor, his face obscured by a jewelled mask, is hiding far more than his piercing green eyes would suggest. Feyre’s presence at the court is closely guarded, and as she begins to learn why, her feelings for him turn from hostility to passion and the faerie lands become an even more dangerous place. Feyre must fight to break an ancient curse, or she will lose him forever.
  

Titel: A Court of Thorns and Roses
Auteur: Sarah J. Maas
Serie: A Court of Thorns and Roses #1
Uitgever: Bloomsbury
Aantal pagina’s: 416
Uitgave: paperback, ISBN9781408857861
Mijn rating: 4,5/5

Dit boek sprak me vooral aan omdat het over faeries gaat, maar toen ik er achter kwam dat dit boek ook een retelling is van Belle en het beest, was ik helemaal verkocht.

De eerste twee hoofdstukken moest ik heel erg wennen aan de schrijfstijl van Sarah J. Maas en daardoor duurde het eventjes voordat ik echt lekker in het verhaal zat. Maas schrijft vooral in dit boek heel gedetailleerd, voornamelijk kleuren worden heel uitgebreid beschreven. Dit is achteraf ook wel logisch, omdat de hoofdpersoon ook schildert en veel aandacht heeft voor kleuren.

Onze hoofdpersoon, Feyre, dat is me een geval. Ik heb een haat-liefdes verhouding met haar. Ik heb ontzettend veel respect voor haar voor de manier waarop ze omgaat met benauwde en moeilijke situaties. Als jongste dochter zorgt zij voor het hele gezin en daar zijn ze niet eens dankbaar voor. Daarvoor moet je werkelijk stevig in je schoenen staan, lijkt me.
Ook tegen het einde aan leefde ik ontzettend met haar mee. Ik wenste dat ik zelf het boek in kon duiken, Feyre een dikke knuffel kon geven en haar versterken in haar strijd.
Ja, Feyre is een ontzettend sterk en dapper hoofdpersonage, maar voor zo’n sterke vrouw maakt ze af en toe hele domme keuzes. Ze werkte zichzelf in een aantal gevaarlijke situaties en luisterde niet naar de talloze waarschuwing die ze kreeg. Waarom Feyre? WHY. DON’T. YOU. JUST. LISTEN?

wonderstruck25
Ik vond het plot echt ontzettend sterk. Het was mysterieus en sexy en de cliffhangers aan het einde van elk hoofdstuk zorgde ervoor dat ik dit boek met geen mogelijkheid kon wegleggen. Tot diep in de nacht heb ik zitten lezen, om vervolgens de dag erna te leven op heel veel koppen koffie.
Toch heb ik wel een puntje dat me dwars zit. Ik vond het vervelend dat er een groot aantal infodumps inzaten, waarbij je zoveel informatie in één keer dat ik het niet helemaal goed kon volgen.

Ook Rhysand heeft me niet helemaal overtuigd. Ik kreeg een beetje het idee dat waarschijnlijk wéér een liefdesdriehoek aan zit te komen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat dit niet gaat gebeuren, want ik ben helemaal fan geworden van Tamlin. De chemie tussen Tamlin en Feyre spatte van de bladzijdes en ik voelde het gelijk een paar graden warmer worden in mijn kamer.

De elementen van Belle en het beest vond ik heel mooi in dit boek verweven. Het voor de hand liggende “meisje gaat wonen bij het beest” was duidelijk, maar ACOTAR zat ook vol met subtiele elementen zoals een vloek etc.

Voor alle fantasy fans is dit boek een absolute must have! Het is spannend, sexy en overtuigend en daarom heeft het van mij ook een welverdiende 4,5 sterren gekregen. Nu is het enkel nog maar de dagen aftellen tot het vervolg. 3 Mei, schiet op!

Hebben jullie ACOTAR al gelezen? En heeft Tamlin jullie hart al gewonnen of heeft Rhysand je interesse juist gewekt?
Laat het me weten!

-XO Valerie

PS. Dit boek wordt aanstaande vrijdag 8 april besproken op de leesbeesten leesclub in Eindhoven bij boekhandel van Piere vanaf 19.00
Zie ik jullie daar?

3 thoughts on “A Court of Thorns and Roses – Sarah J. Maas

    1. Hmm. Ik zou wel langskomen. Er zitten geen supergrote plottwisten in (vind ik), alleen tegen het einde wordt t verhaal wel mega spannend. Maar misschien dat het je gaat lukken hem toch nog uit te lezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *