Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins

Anna & de french kissAfgelopen vrijdag avond was ik weer aanwezig bij de Leesbeesten Leesclub waar we het boek Amber van Hati Bell bespraken. Aan het einde van de avond zou boekhandel Van Piere een Book Junkies Unite tas weggeven en het gesigneerde boek Anna & de French Kiss.
Ik had niet verwacht dat ik degene zou zijn die met dit mooie pakketje naar huis mocht gaan.
Anna & de French Kiss heb ik ontelbaar vaak voorbij zien komen op Instagram, maar het overtuigde me nooit om hem écht aan te schaffen. Nu ik het boek tóch in mijn bezit had, besloot ik om dit boek op een zonnige zaterdag een kans te geven..

Een heerlijk meidenverhaal in romantisch Parijs
Anna kijkt erg uit naar haar laatste jaar op school in Atlanta, waar ze een cool bijbaantje heeft, een lieve vriendin en waar haar secret crush opeens interesse in haar lijkt te hebben. Dan wordt ze door haar vader naar de kostschool in Parijs gestuurd. Anna voelt zich eerst doodongelukkig, maar dat gevoel ebt gauw weg als ze Étienne St. Clair ontmoet. Étienne is charmant en heeft de looks & de brains… en een vriendin. Maar in de Stad van de Liefde moeten wensen uit kunnen komen. Zal een jaar vol bijna-romantische ervaringen eindigen met de felbegeerde French Kiss?

Titel: Anna & de French Kiss
Auteur: Stephanie Perkins
Serie:
Anna & the French Kiss #1
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: paperback, ISBN9789000343560
Mijn rating: 4/5

Anna & de French Kiss heeft me echt honderd procent verrast. Zelfs zo erg dat ik hem binnen één dag uitlas. Het was daarmee ook echt hét perfecte boek om buiten in de zon te lezen.

Het verhaal gaat over Anna die door haar vader naar een kostschool in Parijs gestuurd wordt. Anna baalt hier ontzettend van en vindt het vreselijk om haar leventje in Atlanta, Georgia achter te moeten laten.
Aan het begin vond ik Anna een beetje een stereotype Amerikaanse met wat first world problems. Ik zou er namelijk voor tekenen om een jaar naar Parijs te gaan.
Hoewel ik aan het begin niet helemaal enthousiast was over Anna, werd dit naarmate het boek vorderde steeds minder. Anna is namelijk erg realistisch neergezet en ik kon me op een gegeven moment goed in haar verplaatsen.

Dit realistische aspect zie je ook terug in de overige personages. Namelijk de vriendengroep van Anna in Parijs. Elk hadden ze een geheel eigen karakter waardoor het leek alsof ze zó het boek uit konden wandelen.
De love interest is de onweerstaanbare Etienne St. Clair. Hoewel ik hem echt ontzettend leuk vond, vond ik hem ook een beetje té perfect. (een jongen met zúlk perfect haar ben ik nog nergens tegen gekomen).

readathonHalverwege het boek had ik nog niet echt een goed beeld over waar het verhaal nou precies heen ging. We volgen Anna’s leven in Parijs, maar ik miste op sommige momenten toch wel de spanningsopbouw. Het verhaal kreeg uiteindelijk meer vaart toen Anna voor een aantal weken terugkeerde naar Atlanta. Hoe meer naar het einde toe, hoe meer ik ook hoopte dat Anna en St. Clair bij elkaar zouden komen, want hun liefdesweg bevatte een hoop obstakels. Bijvoorbeeld het feit dat Etienne St. Clair een vriendin heeft.

Anna  & de French Kiss is een luchtig en romantisch boek die veel leuker bleek te zijn dan ik had verwacht. Hoewel het boek me aanvankelijk niet aansprak, ben ik nu helemaal om. Voor iedereen die houdt van humor en romantiek, raad ik dit boek ook zeker aan.

Hebben jullie deze al gelezen? Zijn de vervolgdelen net zo leuk?

-XO Valerie

2 thoughts on “Anna & de French Kiss – Stephanie Perkins

  1. Ik vond dat dit boek ook verrassend was doordat het niet alleen schattig en romantisch was, maar ook best een tikkie realistisch. Zo met die vader-problemen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *