City of Bones – Cassandra Clare

Het is inmidCity of Bonesdels alweer eventjes geleden dat ik City of Bones uit gelezen heb. Aangezien ik City of Ashes bijna uit heb, besloot ik om alsnog een recensie te schrijven over City of Bones. Ik wil namelijk City of Ashes ook recenseren en dan is het wel zo leuk om complete recensies te hebben van deze serie.
Velen van jullie zullen al wel bekend zijn met The Mortal Instruments series. Mocht je nou toch benieuwd zijn naar wat ik er van vond, lees dan snel verder want ik deel mijn mening graag.

When fifteen-year-old Clary Fray heads out to the Pandemonium Club in New York City, she hardly expects to witness a murder― much less a murder committed by three teenagers covered with strange tattoos and brandishing bizarre weapons. Then the body disappears into thin air. It’s hard to call the police when the murderers are invisible to everyone else and when there is nothing―not even a smear of blood―to show that a boy has died. Or was he a boy?

This is Clary’s first meeting with the Shadowhunters, warriors dedicated to ridding the earth of demons. It’s also her first encounter with Jace, a Shadowhunter who looks a little like an angel and acts a lot like a jerk. Within twenty-four hours Clary is pulled into Jace’s world with a vengeance, when her mother disappears and Clary herself is attacked by a demon. But why would demons be interested in ordinary mundanes like Clary and her mother? And how did Clary suddenly get the Sight? The Shadowhunters would like to know…

wonderstruck4
Titel: City of Bones (The Mortal Instruments #1)
Auteur: Cassandra Clare
Uitgever: Walker Books
Aantal pagina’s: 506
Uitgave: Paperback
Mijn rating: 4/5

Allereerst wil ik heel graag vermelden dat ik helemaal verliefd ben op deze cover. Het is jullie misschien al opgevallen dat deze cover erg verschilt met de vorige uitgaven. Ik heb echter speciaal voor deze cover gekozen, omdat het resultaat van de gehele serie echt prachtig staat in mijn boekenkast. Zo ontzettend kleurrijk. I love love love it.

Aangezien ik een tijdje verdwenen was uit de boekenwereld, was The Mortal Instruments series compleet aan me voorbij gegaan. Dit resulteerde in iets zeldzaams. Ik zag eerst de film voordat ik het boek las en dit herinnerde mij er weer aan waarom ik dit niet moet doen. Het duurde namelijk een poosje voordat ik echt lekker in het verhaal zat. Ik wilde het boek zó graag fantastisch vinden, maar de eerste hoofdstukken grepen me nog niet echt.
Gelukkig veranderde dit helemaal toen ik uiteindelijk voorbij hoofdstuk 7 was en kon ik ook eindelijk zeggen dat ik het boek geweldig begon te vinden.

Hoewel Clary niet mijn favoriete hoofdpersoon zal worden, vind ik haar geen vervelend personage. Ze is impulsief, dat is zeker, maar ergens siert dit haar ook wel. Sommigen zijn van mening dat de personages erg vlak zijn. Hier ben ik het totaal niet mee eens. Ik vond elk personage echt zijn eigen “stem” hebben. Alec die chagrijnig is 99% of the time, Isabelle die bad-ass en sassy is, maar aan de andere kant ook  breekbaar. En Jace… oh Jace. Mysterieus en vaak ontzettend rude. En toch intrigeert hij me. Normaal hou ik niet van de bad boys, maar zo zie ik Jace ook niet. Ja, hij is vaak ontzettend lomp maar ergens heeft hij wel een klein hartje. fictional boyfriend alert, he’s mine!

De schrijfstijl van Clare vind ik ontzettend fijn. Ze schrijft heel gedetailleerd en bij mij zorgde dat er voor dat de hele setting tot leven kwam. De sfeer was precies goed. Duister en mysterieus.
En ook de scherpe, hilarische quotes die in het boek zitten. Ik heb hardop gelachen, echt
De plottwisten op het einde deed het ‘m. Ik zat met open mond naar mijn boek te staren. Ik wilde méér! Ik wilde antwoorden…en wel meteen!

Ik geef dit boek 4 sterren. Ik denk dat dit er 5 hadden kunnen zijn als ik de film niet had gezien van te voren. Nu wist ik het verhaal al en dat zorgde ervoor dat ik vooral aan het begin er niet helemaal in meegezogen werd.

Wat vinden jullie van City of Bones? Hebben jullie de hele serie al gelezen of zijn jullie net als mij pas net begonnen of misschien nog helemaal niet?
Laat het me weten!
Houd overigens ook mijn blog in de gaten voor een review van City of Ashes. Ook deze zal snel online staan.

-XO Valerie

3 thoughts on “City of Bones – Cassandra Clare

  1. Ik ben nog helemaal niet begonnen in City of Bones, maar ik wil het wel graag. Vooral als ik dan recensies lees zoals die van jou 🙂 Ik heb de film ook nog niet gezien, dus ik kan met een frisse blik beginnen in het boek. Misschien moet ik dat binnenkort toch maar een keer doen.

  2. Die covers zijn echt prachtig. Iemand uit mijn klas heeft ze ook, en ik ben stiekem wel een beetje jaloers… Binnenkort ga ik de serie herlezen en (hopelijk) de recensies schrijven van de laatste vier boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *