City of Lost Souls – Cassandra Clare

Het voorgaande deel liet me achter met een enorme cliffhanger, ik kon dus niets anders dan snel beginnen in City of Lost Souls. Wederom heb ik de editie aangeschaft die aansluit op de rest van mijn TMI boeken en ook deze is weer ontzettend prachtig. Zoals gewoonlijk lagen mijn verwachtingen voor dit boek weer redelijk hoog, omdat Cassandra Clare mij tot nu toe nog steeds niet teleur gesteld heeft met haar boeken (en hopelijk blijft dit ook zo).

What price is too high to pay, even for love? When Jace and Clary meet again, Clary is horrified to discover that the demon Lilith’s magic has bound her beloved Jace together with her evil brother Sebastian, and that Jace has become a servant of evil. The Clave is out to destroy Sebastian, but there is no way to harm one boy without destroying the other. As Alec, Magnus, Simon, and Isabelle wheedle and bargain with Seelies, demons, and the merciless Iron Sisters to try to save Jace, Clary plays a dangerous game of her own. The price of losing is not just her own life, but Jace’s soul. She’s willing to do anything for Jace, but can she still trust him? Or is he truly lost?

Love. Blood. Betrayal. Revenge. Darkness threatens to claim the Shadowhunters in the harrowing fifth book of the Mortal Instruments series.

Titel: City of Lost Souls
Auteur: Cassandra Clare
Serie: The Mortal Instruments #5
Uitgever: Walker Books
Aantal pagina’s: 542
ISBN: 9781406362206
Mijn rating: 

Hoewel ik het voorgaande deel: City of Fallen Angels beduidend minder vond dat de eerdere drie TMI boeken, maakte City of Lost Souls alles gelijk weer goed.Tijdens het lezen van dit boek had ik echt weer het gevoel dat ik het echt heel spannend vond en ik moest blijven lezen om te weten wat er zou gebeuren. Het beste gevoel wat je bij een boek kan krijgen, vind ik.

City of Lost Souls gaat dan ook direct verder waar City of Fallen Angels eindigde. Jace is vermist en Clary & de crew doen er alles aan om hem terug te vinden. Als ik zeg alles, dan bedoel ik ook álles. Clary gaat namelijk een heel gevaarlijke missie in haar eentje aan en de rest van de gang neemt ook enorme risico’s. Door deze impulsieve en onverwachte beslissingen, blijft de spanning van het boek ook erg hoog. Elke keer denk je: nee, dat doen ze écht niet en telkens zit je er uiteindelijk toch naast.

“Basia coquum,” Simon said. “Or whatever their motto is.”
“It’s ‘Descensus Averno facilis est.’ ‘The descent into hell is easy,” said Alec. “You just said “Kiss the cook.”
“Dammit,” said Simon. “I knew Jace was screwing with me.”

Net als de voorgaande delen wordt het verhaal niet alleen door de ogen van Clary verteld, maar ook door andere personages. In City of Lost Souls lees je regelmatig vanuit Isabelle’s perspectief, -iets wat in de voorgaande delen nog niet het geval was. Hierdoor leer je haar weer op een heel nieuwe manier kennen. Isabelle worstelt met heel veel gevoelens en dat was ook op een mooie, realistische manier beschreven. De verhaallijn van Jordan en Maia vond ik daarentegen een stuk minder interessant en had voor mij niet per sé gehoeven, al kan ik me goed voorstellen dat veel andere lezers hun verhaallijn juist wél tof vind omdat die van hen weer heel anders is dan de rest van de hoofdpersonages.

Een grootste pluspunt van City of Lost Souls vond ik dat dit deel een heel duidelijk plot heeft zonder voorspelbaar te zijn. Het wordt al gauw duidelijk wat Sebastian van plan is en de weg die onze helden moeten nemen om hem te stoppen is intens.

“She turned and looked at him. “Ducks?” she said again.
A smile tugged the edge of his mouth. “I hate ducks. Don’t know why. I just always have.”

Verder wil ik nog benadrukken dat ik alle referenties naar The Infernal Devices ongelooflijk tof vind en ik hoop ook van harte dat dit nog een rol gaat spelen in het laatste boek.

City of Lost Souls blijft het niveau van Cassandra’s Clare boeken aanhouden en stelt wederom zeker niet teleur!

Wiens verhaallijn vinden jullie het leukste van TMI?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *