Cress – Marissa Meyer

CressThe Lunar Chronicles heb ik al bekroond tot een van mijn favoriete boekenserie van dit jaar. Ik ben er compleet door overdonderd en heb het in mijn hart gesloten.
Het eerste deel Cinder was fenomenaal en ook het tweede deel Scarlet stelde me niet teleur. Het heeft echter eventjes geduurd voordat ik Cress opensloeg en man.. Ik wou dat ik dat eerder gedaan had. Cress is werkelijk waanzinnig. Als ik dacht dat niets Cinder kon overtreffen, had ik het goed mis. Cress was een puur lees avontuur waarbij ik tot de late uurtjes heb zitten lezen. (slaaptekort: check.)

In this third book in the Lunar Chronicles, Cinder and Captain Thorne are fugitives on the run, now with Scarlet and Wolf in tow. Together, they’re plotting to overthrow Queen Levana and her army.

Their best hope lies with Cress, a girl imprisoned on a satellite since childhood who’s only ever had her netscreens as company. All that screen time has made Cress an excellent hacker. Unfortunately, she’s just received orders from Levana to track down Cinder and her handsome accomplice.
When a daring rescue of Cress goes awry, the group is separated. Cress finally has her freedom, but it comes at a high price. Meanwhile, Queen Levana will let nothing prevent her marriage to Emperor Kai. Cress, Scarlet, and Cinder may not have signed up to save the world, but they may be the only hope the world has.

Titel: Cress
Auteur: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Chronicles #3
Uitgever: Puffin Books
Aantal pagina’s: 550
Uitgave: paperback, ISBN 9780141340159
Mijn rating: 5/5

Het derde deel van The Lunar Chronicles vertelt het verhaal van Cress -lichtelijk gebaseerd op het sprookje Rapunzel. Cress is een uitstekende hacker die al jaren opgesloten is in een satelliet in de ruimte. Tot haar grote opluchting besluiten Cinder en haar crew om Cress te bevrijden. Hierbij gaat er een hoop mis waarbij de groep uiteenvalt en het zelf moet zien te redden.

Al vanaf het begin vond ik Cress een ontzettend leuk personage. Doordat ze jaren geen contact heeft gehad met de buitenwereld zijn haar sociale vaardigheden niet optimaal. Dit maak Cress op sommige momenten een beetje awkward, maar dat is ook juist haar charme. Cress heeft een vrij naïef wereldbeeld en eenmaal op aarde wordt ze geconfronteerd met de werkelijkheid. Hoe Cress hier mee omgaat vind ik erg realistisch neergezet. Het zorgt er daarbij ook voor dat Cress zich ontwikkelt als karakter. Cress ziet zichzelf als een dame in nood, maar dat is ze absoluut niet. Met haar talent voor hacken weet ze écht wel haar steentje bij te dragen.

Natuurlijk komen de oude personages in dit deel ook weer in volle teugen terug. Een dikke yay want ik ben dól op Cinder, Iko, Thorne en Kai. Alle personages hebben ook in dit deel hun eigen verhaallijn en hoewel het een beetje veel lijkt om over zoveel personages te lezen, is dit totaal niet het geval. Ik vond elk perspectief even leuk en ik ben blij dat ik nog één dik boek te gaan heb met mijn favoriete personages.

wonderstruck31Het plot van het verhaal vond ik ontzettend sterk en qua tempo vond ik dit tot nu toe het beste deel. Er gebeurt ontzettend veel waardoor ik continue op het puntje van mijn stoel zat. Hoewel het een sprookjesvertelling is, is het verhaal totaal niet voorspelbaar. Verschillende ontwikkelingen maken mij alleen maar nóg nieuwsgieriger naar het allerlaatste deel.
Marissa Meyer weet de actie scènes ook heel erg goed neer te zetten. Ik houd vaak niet van actie scènes in boeken, maar in The Lunar Chronicles kan ik er geen genoeg van krijgen. Vooral de hele stop de bruiloft scène was fantastisch!

Het dialoog in dit boek is zoals de voorgaande delen weer briljant. Het zit vol met sarcastische opmerkingen over en weer. Het dialoog past ook perfect bij alle personages. Elk personage reageert op zijn of haar eigen manier en dat maakt hen ontzettend menselijk.

Ik durf met eerlijkheid te zeggen dat Cress tot nu toe mijn favoriete deel uit deze serie is. Ik kan niet wachten om te gaan beginnen in Winter en tegelijkertijd wil ik het zo lang mogelijk uitstellen. Ik wil niet dat deze serie tot een einde komt.

Voor iedereen die dol is op sprookjes en/of Sci-Fi: waar wacht je op! Ren naar de winkel en begin aan het adembenemende avontuur dat The Lunar Chronicles heet.

xoValerie

4 thoughts on “Cress – Marissa Meyer

  1. Cress is echt een van mijn favoriete boeken <3. Winter vond ik ook erg leuk. Gelukkig heeft dat boek over de 800 bladzijdes, zodat je er extra lang van kan genieten 🙂

  2. De Lunar Chronicles staan al zo lang op mijn TBR! Ik ben er echter nog nooit aan begonnen omdat de eerste twee delen in het Nederlands zijn verschenen en daarna de vertalingen werden stopgezet… Nu, ik vind het absoluut niet erg om in het Engels te lezen, mijn mama vindt het echter jammer dat zij de serie dan niet verder kan volgen.

    1. Dat begrijp ik, het is inderdaad echt jammer dat de rest niet vertaald is. Toch raad ik het je echt aan om deze serie helemaal te lezen. Naar mijn mening is dit namelijk echt een van de beste series die ik tot nu toe gelezen heb. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *