De Graces – Laure Eve

De GracesEen week geleden stond ik besluiteloos in de boekhandel. Ik kon maar niet kiezen. Ik maakte vlug een foto van de boeken waar tussen ik twijfelde en stuurde die door via whatsapp. Vervolgens hoorde ik van iedereen dat De Graces echt een dikke aanrader was. Ik vertrouwde volledig op de mening van mijn fellow readers en besloot om De Graces te kopen. Tussen alle drukte door vond ik gelukkig toch nog de tijd om te lezen…


Wanneer River Page met haar moeder naar een klein dorpje verhuist, valt ze als een blok voor de knappe en ongrijpbare zeventienjarige Fenrin Grace.

Het gerucht gaat dat de Graces – Fenrin, zijn tweelingzus Thalia en hun jongere zusje Summer – heksen zijn, en River gelooft dat maar al te graag. Ze wil niets liever dan in hun nabijheid zijn en hun geheimen ontdekken. Zorgvuldig plant ze elke stap die nodig is om haar doel te bereiken. De Graces zijn erg op zichzelf, maar River raakt bevriend met Summer en zo wordt ze kind aan huis. Ze komt steeds dichter bij de waarheid over de familie en vooral dichter bij Fenrin. Maar River heeft ook haar eigen geheimen. Wanneer Fenrin eindelijk binnen handbereik lijkt te zijn, gebeurt er iets waardoor alles voorgoed verandert.

Titel: De Graces
Auteur: Laure Eve
Serie: De Graces #1
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 272
Uitgave: paperback, ISBN9789000348114
Mijn rating: 2/5

De achterflap van De Graces wist mij meteen te overtuigen. Een mysterieuze familie met geheimen. Daar houdt ik van. Toch viel De Graces mij uiteindelijk flink tegen en had ik er zó veel meer van verwacht.

Laten we beginnen met de hoofdpersoon: River Page, -maar wach, dat is niet haar echte naam. Deze krijg je gedurende het boek ook niet te weten. Zelf vond ik dit helemaal geen toevoeging hebben. Ik begrijp dat de naamsverandering bij het karakter van River zou moeten passen, maar in mijn ogen was dit nogal overbodig. Buiten de naam om, ben ik dan ook geen fan van River. Zij was totaal niet mijn type hoofdpersonage. Ik vond haar té geobsedeerd en pessimistisch. Het gedoe over haar “gitzwarte binnenste” deden mijn ogen flink rollen. Wel moet ik haar nageven dat ze niet de typische YA hoofdpersoon is. Ze is analyserend en denkt goed na over alle stappen die ze onderneemt, of ik het daar mee eens was, is weer een héél ander verhaal.

wonderstruck43De obsessie met de familie Grace begrijp ik ook niet. Mysterieus zijn ze zeker, maar de aantrekkingskracht wat er voor zorgt dat River er zo graag bij wilt horen, snap ik écht niet. De Graces deden me ook sterk denken aan de Cullens van Twilight, maar zonder personages die er voor mij echt uitsprongen. Behalve Summer, Summer vond ik ontzettend tof en was naar mijn idee het enige “uitgediepte” personage.

Wél wist De Graces een aantal YA clichés te vermijden, waar ik heel blij mee ben. Op het aspect van romantiek is dit boek ook heel erg meegevallen en zijn er geen scenario’s van liefdesdriehoeken en dergelijke. Ook de twist met Fenrin vond ik verfrissend. Toch had ik gehoopt dat De Graces veel meer om magie en hekserij zou draaien, in plaats van River’s verlangen om “erbij te horen”.

De Graces werd pas echt spannend naarmate het einde en dat zorgde ervoor dat ik het boek uit wilde lezen. Ik vond het wel jammer dat dit pas gebeurde op ongeveer 3/4e van het boek en van mij had dit dus al veel eerder gemogen. Het einde was een verrassing, maar voor mij toch nog behoorlijk onduidelijk. Want échte antwoorden zijn er nog steeds niet…

De schrijfstijl daarentegen is ontzettend fijn. Laure Eve schrijft ontzettend mooi en gedetailleerd waardoor ik ontzettend vlot door dit boek heen kwam. Hoewel het verhaal mij dus niet helemaal lag, ben ik wel benieuwd wat voor boeken er nog meer te verwachten zijn van Laure Eve.

Helaas, De Graces was niet het juiste boek voor mij, maar ik kan me voorstellen dat veel mensen er wel van genoten hebben. Houd je van boeken met een spannende plottwist met een mysterieus tintje? Dan is De Graces misschien wel wat voor jou!

xoValerie

One thought on “De Graces – Laure Eve

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *