Een Miljoen Werelden Met Jou – Claudia Gray

Ik kan jullie niet vertellen hoe veel ik uitgekeken had naar Een Miljoen Werelden. Ik was zó jaloers op alle mensen die ‘m al gelezen hadden in het Engels. Ik wenste op een gegeven moment ook dat ik de serie in het Engels had aangeschaft. Geduld is een schone zaak zegt men dan. Toen eindelijk de Nederlandse uitgave verscheen, stormde ik als Speedy Gonzalez naar de dichtstbijzijnde boekwinkel, gooide het geld op de toonbank en verloor me al diezelfde dag met torenhoge verwachtingen in het allerlaatste deel van de Vuurvogel trilogie.

Een miljoen dimensies, een miljoen gevaren, één lotsbestemming. Sinds haar ouders de Vuurvogel hebben uitgevonden, een apparaat waarmee je door verschillende dimensies kunt reizen, heeft Marguerite al heel wat gevaren getrotseerd.

Maar nu heeft ze ontdekt dat haar oude vijand Wyatt Conley eropuit is honderden universums te vernietigen, met iedereen die daarin leeft. Om dit te bereiken gebruikt Conley zijn ultieme wapen: de boosaardige en gestoorde versie van Marguerite uit een andere dimensie, die haar (de echte Marguerite) altijd een stap voor lijkt te zijn… Het wordt een strijd tussen de Marguerites… en er kan er maar één winnen!

Titel: Een Miljoen Werelden Met Jou
Serie: Vuurvogel #3
Auteur: Claudia Gray
Uitgever: HarperCollins Young Adult
Aantal pagina’s: 352
Mijn rating: 

Een miljoen werelden begint gelijk waar het vorige deel was geëindigd en maar goed ook… Ik kon me de vreselijke cliffhanger nog perfect herinneren. Ik zat meteen weer in het verhaal. Het boek herhaalt precies voldoende van het vorige boek zodat je het niet perse hoeft te herlezen, iets wat heel fijn is als je minder tijd hebt. Hierdoor kan je je als lezer weer gelijk verliezen in het verhaal.

In een miljoen werelden komen weer een hoop nieuwe dimensies aan bod, maar komen er ook een aantal oude dimensies terug. Dit vond ik erg sterk, want té veel nieuwe dimensies kunnen wat verwarring met zich mee brengen. Naar mijn idee wist Claudia Gray hier een perfecte balans in te vinden. Ook voelde het niet als een herhaling. Hoewel het dimensie reizen in alle boeken terug komt, is het plot telkens totaal anders. In dit geval lag het tempo behoorlijk hoog en kwamen er verrassende wendingen voorbij waardoor het verhaal geen minuut saai werd. Aan de andere kant miste ik af en toe de adempauzes in het verhaal. Een momentje om het verhaal eventjes te laten bezinken.

De hoofdpersoon -Marguerite Caine, vind ik echt een topvrouw! Hoewel ze af en toe de typische tiener is, weet ze ook wanneer ze haar game-face op moet zetten en dit doet ze absoluut. Hoewel de eerdere boeken hintten naar een liefdesdriehoek, ligt daar de focus er bij Marguerite in dit deel totaal niet op. Nee, ze weet ze wie wilt én blijft haar vrienden steunen. I approve. Doordat ik haar zo’n tof personage vind was een specifieke scène echt ongelooflijk tof. Aan alle lezers die het boek hebben gelezen: kunnen jullie raden welke scène ik bedoel?

Hoewel het einde aan de ene kant veel spanning met zich mee bracht, vond ik de uiteindelijke ontknoping toch wat voorspelbaar. Gelukkig stoorde dit me niet omdat het er voor zorgde dat het boek een mooi einde kreeg. Een waardige afsluiter voor een steengoede trilogie.

Heb je deze trilogie nog niet gelezen of er zelfs nog nooit van gehoord? Ga dan nu naar de winkel, want deze serie moet je hebben gelezen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *