Extase – Lauren Kate

extase“Van alle paren die de Troon heeft goedgekeurd,
Straalde er niemand zo fel
Als Lucifer, de Ochtendster,
En Lucinda, zijn Avondlicht.”

Vorige maand las ik Kwelling en Passie van Lauren Kate en het vierde én laatste deel van deze serie kon dan ook niet lang op zich laten wachten. Daarom besloot ik om deze maand Extase te lezen en zo deze serie over Engelen af te sluiten. In Extase vallen eindelijk alle puzzelstukjes in elkaar en worden de meest brandende vragen eindelijk beantwoord. Het heeft even geduurd, maar het einde was er. En of dat einde me tevreden heeft gesteld? Dat lees je in deze recensie.


De tijd dringt voor Luce en Daniël. Om te voorkomen dat Lucifer het verleden uitwist, moeten ze de plek vinden waar de engelen op aarde zijn gevallen. Donkere krachten achtervolgen hen en Daniël weet niet of hij het kan: blijven leven terwijl hij Luce steeds opnieuw moet verliezen.
Samen gaan Luce en Daniël een legendarisch gevecht aan. Grote offers worden gebracht. Harten worden vernietigd. En plotseling weet Luce wat er moet gebeuren: ze is voorbestemd om met iemand anders dan Daniël samen te zijn. De vloek die op hen rust is altijd alleen voor haar geweest – en de liefde die ze opzijgeschoven heeft. Luce moet de belangrijkste keuze uit haar leven maken. Het lot van vriend en vijand ligt in haar handen…

Titel: 
Extase
Auteur: Lauren Kate
Serie: Fallen #4
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 304
Uitgave:
paperback, ISBN9789000309948
Mijn rating: 
4/5

Hoe frustrerend ik Kwelling en Passie vond, zo veel beter vond ik Extase. Dit deel had voor mijn gevoel een veel beter plot en opbouw. In Extase gaat Luce samen met de rest van de Engelen op zoek naar drie voorwerpen waardoor zij de locatie van de val van de Engelen kunnen vinden en daarmee Lucifer tegen kunnen houden. Deze zoektocht brengt het verhaal naar drie verschillende plaatsen in Europa. Iets wat ik zelf een goede toevoeging aan het verhaal vind. De zoektocht naar deze voorwerpen geeft het boek echt een doel in plaats van allerlei “losse” gebeurtenissen.

Luce vond ik in alle voorgaande boeken echt vreselijk frustrerend. In dit deel vond ik haar nog steeds behoorlijk irritant, maar al een heel stuk minder dan in de vorige delen. Ze kwam tenminste niet meer in moeilijkheden door haar eigen acties. Wel ergerde ik me er aan dat het toch telkens Luce is, die óf ontvoerd werd óf bedreigd en gaan zo maar door. Ik had het fijn gevonden als ze wat meer kickass geweest was in dit deel. Dat was niet én dat vond ik jammer. Ook was ze aan het begin van het boek nog steeds heel wantrouwig tegenover Cam, terwijl die jongen zich al geloof ik keer op keer bewezen heeft dat hij wel degelijk te vertrouwen is.

Het fijne aan Extase vond ik voornamelijk dat eindelijk alle vragen over Luce en Daniël beantwoord werden. Zo vond ik de langzaam opkomende herinneringen van Luce aan Lucifer heel erg tof om te lezen. Stiekem hoop ik nog steeds op een novella die volstrekt over Lucifer gaat, want hij is een van de enige personages in deze serie die me écht intrigeert.

Het einde was aan de ene kant bevredigend, maar aan de andere kant niet een einde waar ik zelf voor zou zijn gegaan. Het voelde namelijk alsof heel veel gebeurtenissen en personages uit de vorige delen er ineens niet meer toe deden door dit einde. Het einde was voor mij goed genoeg geweest als die hele epiloog er gewoon uitgelaten was. Maar hé, je kunt niet alles hebben.

Kortom, Extase is een goede afsluiter van een mooie serie die over engelen gaat. Houd je van liefde, mythologie en spanning en vind je enkele clichés niet erg? Dan is deze serie zeker wat voor jou. Deze serie heeft in ieder geval een speciaal plekje in mijn hart en heb er daarom geen spijt van deze helemaal herlezen te hebben.

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *