Hallowed – Cynthia Hand

HallowedHelemaal aan het begin van 2016 las ik het Unearthly. Het eerste deel van deze trilogie. Ik was vanaf de eerste bladzijdes al helemaal verkocht en daarbij vind ik het echt een van de beste serie die over engelen gaat. Vanzelfsprekend wilde ik deel 2 ontzettend graag lezen, maar dat liet even op zich wachten. Toen ik Halloweeindelijk in huis had, kon ik me veel details van het eerste deel niet meer herinneren. Daarom moest ik Unearthly eerst herlezen en dat was natuurlijk écht een straf (helemaal niet). Toch was ik blij dat ik Unearthly uit had, want ik herinnerde me meteen weer alle vragen die bij me op kwamen. Het was tijd om te ontdekken of deze vragen beantwoord zouden worden in Hallowed.


For months part-angel Clara Gardner trained to face the raging forest fire from her visions and rescue the alluring and mysterious Christian Prescott from the blaze. But nothing could prepare her for the fateful decisions she would be forced to make that day, or the startling revelation that her purpose—the task she was put on earth to accomplish—is not as straightforward as she thought.

Now, torn between her increasingly complicated feelings for Christian and her love for her boyfriend, Tucker, Clara struggles to make sense of what she was supposed to do the day of the fire. And, as she is drawn further into the world of part angels and the growing conflict between White Wings and Black Wings, Clara learns of the terrifying new reality that she must face: Someone close to her will die in a matter of months. With her future uncertain, the only thing Clara knows for sure is that the fire was just the beginning.

Titel: Hallowed
Auteur: Cynthia Hand
Serie: Unearthly #3
Uitgever: HarperTeen
Aantal pagina’s: 403
Uitgave: Paperback, ISBN9780061996191
Mijn rating: 5/5

Al sinds ik Unearthly uit gelezen heb, kon ik werkelijk niet wachten om het tweede deel te lezen. Dit duurde eventjes, maar het was het wachten zeker waard. Vaak valt het middelste boek in een trilogie een beetje tegen. Met Hallowed was dat absoluut niet het geval. Wat heb ik genoten. Wat heb ik gelachen. Wat heb ik gehuild.

Hallowed pakt al snel de draad op waarbij Unearthly geëindigd is. In Hallowed is Clara erg in de war over het doel van haar purpose en vraagt ze zich af of ze haar purpose verpest heeft. Is de tegen de wil van god in gegaan? En hoe past Christian in het plaatje?
Alle vragen waar Clara mee worstelt, zijn ook vragen die de lezer heeft. Net als Clara komen we steeds een beetje dichter bij de antwoorden.

Hallowed weet net genoeg antwoorden te geven op die vragen waardoor je als lezer tevreden blijft, maar het weet ook steeds nieuwe vragen bij je omhoog te brengen. Er werden een aantal grote onthullingen gedaan die ik echt totaal niet aan zag komen, maar waardoor er wel een hoop dingen in een keer op zijn plek vielen. Dit maakt mij dan ook weer ontzettend benieuwd naar het laatste deel. Hoe zal het verder gaan met Clara en alle andere personages aan wie ik me ben gaan hechten?

Ook is er sprake van een soort liefdesdriehoek. Ik ben echt totaal geen fan van liefdesdriehoeken, maar in Hallowed is het enigszins logisch. Het is namelijk niet zo dat Clara ineens twee mannen voor haar voeten krijgt geworpen. Nee, met één heeft ze een hele mooie relatie die al opbloeide in het vorige deel en de andere heeft weer alles te aken met haar purpose. Beide love interests hebben mijn hart wel een beetje gestolen, al heb ik natuurlijk wel een voorkeur. Nu maar hopen dat Clara en ik er hetzelfde over denken.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik ook een beetje gehuild heb bij Hallowed. Het gehele boek lang wordt er namelijk naar een grote gebeurtenis toegewerkt en zodra je weet wat deze inhoud, breekt je hart toch wel een beetje.

Ik hoop deze maand nog Boundless te kunnen bestellen, want ik wil niet weer zoveel tijd tussen deze boeken in laten zitten. Daar zijn ze te goed én mooi voor. Ik ben heel benieuwd of jullie deze boeken al kennen, want zo niet: GA ZE NU KOPEN! SPEND YOUR MONEY!
Ahum. Ik ben zoals je ziet super enthousiast.
Lezen jullie graag over engelen?

xoValerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *