Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling

Harry Potter and the Cursed ChildOh my! Ik had zo ontzettend lang gewacht op de release van Harry Potter and the Cursed Child. Ik kon het haast niet geloven dat ik hem op 31 Juli echt in mijn handen kon houden. Voorafgaand heb ik echt een vreselijke nachtmerrie. Ik droomde dat ik in een boekwinkel stond om mijn gereserveerde exemplaar op te halen en toen het boek net aan me overhandigd werd, kreeg ik de mededeling “Sorry, mevrouw. Dit exemplaar was al voor iemand anders gereserveerd. Helaas is dit het laatste exemplaar”… ofwel de ergste nachtmerrie die een Harry Potter fan kan hebben. Zodra ik wakker werd, kleedde ik me gelijk om en vervolgens sprintte ik naar de boekwinkel. Daar was gelukkig niks aan de hand. Ik kon tevreden en in de 7e hemel naar huis met mijn nieuwe Harry Potter boek.


Based on an original new story by J.K. Rowling, Jack Thorne and John Tiffany, a new play by Jack Thorne, Harry Potter and the Cursed Child is the eighth story in the Harry Potter series and the first official Harry Potter story to be presented on stage. The play will receive its world premiere in London’s West End on July 30, 2016.

It was always difficult being Harry Potter and it isn’t much easier now that he is an overworked employee of the Ministry of Magic, a husband and father of three school-age children.

While Harry grapples with a past that refuses to stay where it belongs, his youngest son Albus must struggle with the weight of a family legacy he never wanted. As past and present fuse ominously, both father and son learn the uncomfortable truth: sometimes, darkness comes from unexpected places.

Titel: Harry Potter and the Cursed Child
Auteur: J.K. Rowling, John Tiffany & Jack Thorne
Uitgever: Little Brown UK
Aantal pagina’s: 343
Uitgave: Hardcover, ISBN9780751565355
Mijn rating: 4/5

Over Harry Potter and the Cursed Child heb ik héél veel verschillende meningen gehoord. Echt heel veel. Misschien komt het omdat veel mensen dachten dat het echt om een roman zou gaan in plaats van een script. Gelukkig wist ik heel goed van te voren dat het een script zou zijn, dus ik had er totaal geen moeite mee. Na een tijdje had ik zelfs niet eens door dat ik een script aan het lezen was, maar las het voor mij meer als een verhaal.

Het boek begint meteen bij het punt waar het laatste deel geëindigd is. Op perron 9 3/4. Vervolgens gaan de scènes heel snel. We komen er achter in welke afdeling Albus Potter geplaatst wordt (klein omg momentje) en hoe het hem de eerste jaren op Hogwarts vergaat.

Dit boek heeft me in veel opzichten verrast. Voornamelijk met het plot. Ik had niet verwacht dat het boek deze wendingen allemaal zou nemen. Om veel dingen heb ik dan ook echt gelachen, zoals bijvoorbeeld om de trolley witch. De verhaallijn zelf vond ik over het algemeen echt heel tof (timeturners, yay), maar af en toe had ik wel een beetje mijn bedenkingen. Er zit namelijk één twist in die ik a. niet zag aankomen en b. een erg ongeloofwaardig vind. Degene die het gelezen hebben, zullen vast begrijpen wat ik bedoel Af en toe las het verhaal daarom een beetje als een fanfiction. Zelf denk ik dat dit komt omdat er twee andere schrijvers aan mee hebben gewerkt. Bij bepaalde momenten kan ik me namelijk niet voorstellen dat J.K. Rowling dit zomaar zou doen. Anyway, ik kan er compleet naast zitten natuurlijk.

wonderstruck41

De personages waren voor mij natuurlijk het grootste pluspunt aan het boek. Het voelde alsof ik herenigd werd met hele oude vrienden. Harry, Ron, Hermione: wat heb ik jullie gemist! Je merkt overduidelijk dat de personages zijn gegroeid, maar dat ze toch een deel van hun vroegere personages bevatten. Ook de nieuwe personages veroverden mijn hart. (lees: Scorpius Malfoy).

Harry Potter and the Cursed Child krijgt van mij 4 sterren. Ik vond het heerlijk om weer te lezen over mijn favoriete personages. Sommige plotwendingen vond ik niet helemaal logisch waardoor ik er een ster af heb gehaald.
En voor alle Harry Potter fans die nog twijfelen: laat je niet tegenhouden door de wat negatievere meningen. Dit boek is misschien heel anders, maar het is het écht wel waard.

Zijn jullie ook enthousiast over Harry Potter and the Cursed Child?

xoValerie

3 thoughts on “Harry Potter and the Cursed Child – J.K. Rowling

  1. DIT BOEK WAS GEWELDIG. MAAR WEL ÉÉN GROTE MINDFUCK! :’D Ik kan het niet echt zien als een achtste Harry Potter boek, maar ik zie het meer als één van de avonturen die na de serie zouden kunnen gebeuren. Toch is het Harry Potter verhaal voor mij geëindigd na deel 7, dit is voor mij gewoon een heerlijk, geniaal en spannend “extra” verhaal. Ik zou er alles voor doen om het in het theater te kunnen zien, maar dat gaat waarschijnlijk niet gebeuren, haha!

  2. Ik heb genoten van het boek. Niet evenveel als bij de vorige boeken maar desalnietemin heb ik het boek met plezier gelezen. Scorpio was inderdaad geweldig. Net als Jet is het voor mij ook niet zozeer het achtste boek uit de serie maar eerder een extraatje om nog wat langer in J.K.Rowling’s wereld te kunnen verblijven.

  3. Ik was wat teleurgesteld over dit verhaal door de inderdaad wat rare plotwendingen, maar als je het gewoon ziet als een extra fanfiction (want zo voelde het wel aan), dan is het prima om te lezen! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *