How Hard Can Love Be? – Holly Bourne

how-hard-can-love-be“Be you. It’s all you can ever be anyway. But own being you. It’s a fab thing to own.”

Iedereen die mijn blog al een poosje volgt weet waarschijnlijk dat ik echt lyrisch was over het boek Am I Normal Yet? van Holly Bourne. Ik vond het boek zó goed dat ik het bestempelde tot mijn favoriete boek van 2016. Het vervolg kon daarom niet te lang op zich laten wachten. Ik kocht het e-boek en toen ik laatst een heel weekend vrij had, besloot ik het boek eindelijk te lezen. De verwachtingen lagen erg hoog. Zou het tweede deel net zo fantastisch zijn als het eerste boek in deze trilogie?


All Amber wants is a little bit of love. Her mum has never been the caring type, even before she moved to California, got remarried and had a personality transplant. But Amber’s hoping that spending the summer with her can change all that. And then there’s prom king Kyle, the guy all the girls want. Can he really be interested in anti-cheerleader Amber? Even with best friends Evie and Lottie’s advice, there’s no escaping the fact: love is hard.

Titel: How Hard Can Love Be?
Auteur: Holly Bourne
Serie: The Spinster Club #2
Uitgever: Usborne Publishing Ltd
Aantal pagina’s: 480
Uitgave: E-book, ISBN9781474915588
Mijn rating: 5/5

 Één ding kan ik met zekerheid zeggen: dit boek stelt niet teleur. Hoewel het eerste deel om Evie draaide, gaat dit deel over een van Evie’s beste vriendinnen; Amber. En ook Amber heeft haar eigen verhaal. Dit boek is daarom ook los te lezen van Am I Normal Yet? (Hoewel ik aanraad om alle boeken te lezen, want: fabulous).

wonderstruck79Ik was eventjes bang dat dit boek niet zou kunnen tippen aan het eerste deel, maar dit was zeker niet waar. Net als Evie, is Amber een volstrekt uniek en fijn hoofdpersonage met een geheel eigen stem. Amber kan niet wachten om de zomer met haar moeder -die zonder haar naar Amerika verhuisde, op het summer camp waar ze gaat werken. Die hereniging gaat niet volkomen soepel en is op sommige momenten heel frustrerend voor Amber. Amber is een personage die heel veel woede en verdriet met haar mee draagt en dit wordt door heel het boek steeds duidelijker. Mijn hart brak op sommige momenten echt voor Amber. Holly Bourne weet haar precies zo neer te zetten dat je als lezer heel erg met haar meevoelt ook al was ik het op sommige momenten niet helemaal met haar eens.

In How Hard Can Love Be? ligt de focus een stuk meer op liefde dan in het voorgaande deel, maar dit is absoluut in positieve zin. De liefde wordt namelijk gecombineerd met zoveel andere elementen zoals de relatie tussen Amber en haar moeder en de relatie tussen Amber en haar beste vriendinnen in Engeland. En ja, er is ook romantiek en hoofdpersoon Kyle is daarom ook om bij weg te zwijmelen.Ook het feminisme komt in volle teugen aan bod en dat juich ik alleen maar toe. Dit element is namelijk de reden waarom ik het voorgaande boek zo ontzettend goed vond en ik was heel erg blij dat hierop werd verder gebouwd in dit deel. Doordat Holly Bourne echt serieuze issues aankaart, ga je als lezer ook echt actief mee denken. Het boek heeft een boodschap én dat vind ik belangrijk. Ik bedoel maar, het is toch prachtig als een auteur zowel een goed, heerlijk verhaal weet neer te zetten én ook nog eens inzicht geeft?

Overigens was een persoonlijk pluspunt aan dit boek de vele Harry Potter referenties die het bevat. Om je een “voorproefje” te geven; het gaat zeker reactie uitlokken bij de Slytherins onder ons.. 😉

How Hard Can Love Be? is wederom realistisch en puur. Het is niet de typische Young Adult en zou daarom veel meer aandacht moeten krijgen. Het boek heeft humor, romantiek én een sterke boodschap voor alle jonge meiden én jongens onder ons. Ik raad deze serie echt aan iedereen aan en ik hoop heel erg dat deze trilogie ooit nog vertaald gaat worden.

Laat me weten of je deze serie al gelezen hebt of als je nog van plan bent dit te doen, you won’t regret it.

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *