Kindred Spirits – Rainbow Rowell

Na het lezen van A Court of Wings and Ruin raakte ik eventjes in een leesdip. Ik had in geen enkel boek of genre zin terwijl ik tegelijkertijd heel graag wilde lezen. Uiteindelijk belandde ik bij Kindred Spirits. Een kort verhaal geschreven door Rainbow Rowell. De voorgaande boeken die ik van Rainbow Rowell had geschreven, vond ik al super tof en een kort verhaal leek me perfect om uit mijn leesdip te komen. Met gekruiste vingers begon ik dan toch met lezen..

‘Everybody likes everything these days. The whole world is a nerd.’
‘Are you mad because other people like Star Wars? Are you mad because people like me like Star Wars?’ 
‘Maybe.’ 

If you broke Elena’s heart, Star Wars would spill out. So when she decides to queue outside her local cinema to see the new movie, she’s expecting a celebration with crowds of people who love Han, Luke and Leia just as much as she does. What she’s not expecting is to be last in a line of only three people; to have to pee into a collectible Star Wars soda cup behind a dumpster or to meet that unlikely someone who just might truly understand the way she feels. Kindred Spirits is an engaging short story by Rainbow Rowell, author of the bestselling Eleanor & Park, Fangirl and Carry On, and is part of a handful of selected short reads specially produced for World Book Day.

Titel: Kindred Spirits
Auteur: Rainbow Rowell
Uitgever: Macmillan
Aantal pagina’s: 62
ISBN: 9781509820832
Mijn rating: 

Kindred Spirits sprak me aan omdat ik het erg herkenbaar vond. Oké, ik mag dan totaal geen kennis hebben van Star Wars -in tegenstelling tot de hoofdpersoon Elena. Wél weet ik hoe het is om ergens fan van te zijn. Van auteurs, artiesten, series, noem het maar op. Precies de reden waarom ik zo benieuwd was naar Kindred Spirits.

Kindred Spirits is maar een kort verhaal, maar wist toch mijn aandacht vast te houden. De hoofdpersoon Elena was namelijk een fijn personage om over te lezen. Ze blijft koppig volhouden dat ze écht in de rij wilt blijven wachten voor de nieuwe Star Wars film terwijl het in eerste instantie niet zo tof is zoals ze had gehoopt. Hoewel het verhaal ook erg kort is, zie je toch een behoorlijke groei in haar karakter en weet Rainbow Rowell haar toch uit te diepen als personage.

“She’d made it. She was here. It was happening.”

Omdat het boek maar zo dun is, leest het ontzettend vlot. Toch heeft een geen schokkende wendingen of een gigantische spanningsopbouw. Het is simpelweg een lief verhaal dat voor veel lezers herkenbare elementen zal hebben. Het sterke punt vind ik dan ook het feit dat Kindred Spirits heel goed de sfeer weet neer te zetten. Het enthousiasme en de passie van Elena spatte echt van de bladzijdes en ik kon me al helemaal zelf in zo’n rij zien staan.

Ik was er uiteindelijk niet helemaal van ondersteboven, al heb ik er uiteindelijk toch wel van genoten. Het is geen verhaal die me voor altijd bij zal blijven helaas, maar wel een heel erge feel good. Een boek die dus zeker aan zou willen raden voor als je even in een leesdipje zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *