Kwelling – Lauren Kate

kwellingKwelling is het tweede boek in de Fallen serie. Deze serie heb ik jaren geleden voor het eerst gelezen en ik was op slag verliefd. Nu, een behoorlijke tijd later, merk ik dat de magie die deze boeken eerst hadden, voor een groot deel weg is. Gek eigenlijk dat je mening over een boek binnen een aantal jaren compleet kan veranderen.


Hel op aarde. Zo voelt het voor Luce om gescheiden te zijn van haar grote liefde Daniël. Het kostte eeuwen om elkaar te vinden en nu heeft hij haar weggestuurd zodat ze veilig is voor de schaduwen die een eind aan haar leven willen maken. Daniël verstopt Luce op een speciale school aan de ruige kust van Californië. Hier komt Luce steeds meer te weten over haar voorbije levens. Maar hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze begint te vermoeden dat Daniël haar niet alles heeft verteld. Hij houdt iets achter, iets gevaarlijks. Wat als Daniëls versie van de waarheid niet helemaal waar is? Wat als Luce eigenlijk is voorbestemd voor een ander?

Titel: Kwelling
Auteur: Lauren Kate
Serie: Fallen #2
Uitgever: Van Goor
Aantal pagina’s: 301
Uitgave: paperback, ISBN9789047512585
Mijn rating: 2/5

Laten we beginnen met concluderen dat de titel van het boek het verhaal eer aan doet. Ik heb me een partijtje zitten vloeken bij het lezen van Kwelling en dat was voornamelijk te wijten aan hoofdpersoon Luce. Toen ik op de achterflap van het boek las dat Luce en Daniël voor een tijd gescheiden zouden zijn in Kwelling dacht ik aan een tijdsbestek van een aantal maanden. De werkelijk was echter…jawel, nu komt het: 17 dagen. Die voelde niet alleen voor Luce een eeuwigheid, maar ook voor mij als lezer. Als ik Luce had moeten geloven waren ze al jaren van elkaar gescheiden. Er ging nog geen bladzijde voorbij zonder dat ze aan Daniël dacht en zich afvroeg of hij ook aan haar dacht. Meid, die jongen is bezig om een oorlog uit te vechten puur en alleen voor jou. Dan neem ik aan dat ie wel enige gevoelens voor je heeft.

wonderstruck66Toch was Luce niet eens mijn grootste struikelblok in dit deel. Nee, wat het boek voor mij de das om deed was de geforceerde nieuwe liefdesdriehoek die ze er in probeerde te verwerken. Compleet onnodig en niet relevant. Miles was sowieso al een ontzettend tof personage en ik vond het heel fijn om te lezen dat hij als goede vriend voor Luce klaar stond. Dat hij weer werd getransformeerd tot nóg een love interest vond ik weer teveel van het goede.

Gelukkig brengt dit boek ook nog een aantal positieve dingen met zich mee. Zo worden er een heleboel nieuwe personages geïntroduceerd die ik allemaal erg waardeerde. Met name Shelby. Wat een heerlijk nuchtere meid. Als Luce een paar eigenschappen van haar over had kunnen nemen, had ik dit boek waarschijnlijk een stuk interessanter gevonden.

Hoewel er een hoop dingen in dit boek zitten die me mateloos storen, vind ik de boeken toch op een of andere manier vermakelijk. Ik rol vaak met mijn ogen of slaak geïrriteerde zuchten én toch leg ik de boeken niet weg. Logica? Niet echt. Do I care? Ook niet. Ik huppel gewoon vrolijk verder naar passie en kruis mijn vingers in de hoop dat Luce zich in dat deel wat minder in de nesten werkt.

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *