Legendary – Stephanie Garber

Als er een boek is, waar ik dit jaar het allermeest naar uit keek, dan was het wel Legendary van Stephanie Garber. Nadat ik vorig jaar Caraval uit las, stond ik te springen om Legendary in handen te krijgen. Ik had allerlei theorieën bedacht over de identiteit van Legend en maakte er bijna mijn levensmissie van om erachter te komen wie dat is. Ik hoopte dan ook dat Legendary het antwoord zou hebben.

A heart to protect. A debt to repay. A game to win.

After being swept up in the magical world of Caraval, Donatella Dragna has finally escaped her father and saved her sister Scarlett from a disastrous arranged marriage. The girls should be celebrating, but Tella isn’t yet free. She made a desperate bargain with a mysterious criminal, and what Tella owes him no one has ever been able to deliver: Caraval Master Legend’s true name.

The only chance of uncovering Legend’s identity is to win Caraval, so Tella throws herself into the legendary competition once more – and into the path of the murderous heir to the throne, a doomed love story, and a web of secrets . . . including her sister’s. Caraval has always demanded bravery, cunning, and sacrifice. But now the game is asking for more. If Tella can’t fulfill her bargain and deliver Legend’s name, she’ll lose everything she cares about – maybe even her life. But if she wins, Legend and Caraval will be destroyed forever.

Welcome, welcome to Caraval . . . the games have only just begun.

Titel: Legendary
Serie: Caraval #2
Auteur: Stephanie Garber
Uitgever: Hodder & Stoughton
Aantal pagina’s: 432
ISBN: 9781473629196
Mijn rating: 

Werkelijk. 5 sterren zijn eigenlijk te weinig voor dit boek. Legendary overtrof echt al mijn verwachtingen en was beter dan ik had durven hopen.

Even twijfelde ik of ik van te voren Caraval moest herlezen, omdat ik niet alles meer precies wist. Gelukkig had Annebel voor mij een hele goede samenvatting waardoor alles weer terug kwam. Legendary begint dan ook op het punt waar Caraval eindigde dus ik zat direct in het verhaal en tot de laatste bladzijde liet het me niet meer los.

Van te voren wist ik al dat Legendary verteld zou worden vanuit Tella’s perspectief. Hoewel ik haar in Caraval niet zo leuk vond, ben ik echt van haar gaan houden in Legendary. Tella weet precies wat ze wil en hoe ze het moet bereiken en ze laat zich dan ook door niemand tegen houden. Ze is best een pittig type, maar daar houd ik wel van. De nieuwe personages die in Legendary werden geïntroduceerd wisten me al vanaf het eerste moment te boeien en  ik ben heel benieuwd welke rol zij spelen in het laatste deel. De personages hebben echt meerdere lagen, waardoor ik alleen maar nieuwsgieriger werd. Gelukkig zagen we ook oude bekende personages zoals Scarlet en Julian terug, wat ik heel erg tof vond.

“Every good story needs a villain.
But the best villains are the ones you secretly like.”

Het plot is fantastisch opgebouwd en ik vraag me af hoe Stephanie Garber dit zou heeft bedacht. Alle verschillende lijntjes komen uiteindelijk bij elkaar totdat de puzzelstukjes op zijn plek vallen. Tot aan de laatste hoofdstukken wilde ik weten wie Legend nou daadwerkelijk was (ik zat er weer helemaal naast). Geloof me, op die vraag werd antwoord gegeven, maar vervolgens wist Stephanie Garber me aan het einde toch nog te verrassen met een nieuwe twist die alleen maar meer vragen opriep.

Ik ontken het niet. Caraval en Legendary zijn echt de perfecte boeken voor mij. Ik vind het heerlijk als ik niet weet welke personages ik in boeken wel of niet kan vertrouwen. Het feit dat het echt als een raadsel aanvoelt, laat mijn hart sneller kloppen. Het is dan ook niet verrassend wanneer ik zeg dat ik niet kan wachten tot het allerlaatste deel Finale.

Houd je van magie en mysterie? Dan is deze serie een absolute aanrader!

Heb jij deze fantastische serie al gelezen?

One thought on “Legendary – Stephanie Garber

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *