Moth Girls – Anne Cassidy

Soms heb je dat wel eens. Je dwaalt wat gedachteloosMoth Girls
rond in de dichtstbijzijnde boekwinkel. Het liefst wil je alle boeken die je ziet in slaan, maar no money en dan… dan valt je oog op een boek waarvan de titel en cover je meteen aanspreken. Ze roepen je gewoon. Je word er naartoe gezogen… als een mot naar het licht.
Ja, dat gebeurde bij mij toen ik Moth Girls zag liggen. De geheimzinnige voorkant en de titel spraken me meteen aan. De achterflap vertelde mij dat het ging om een mysterie van twee verdwenen meisjes. Zonder lang na te denken, nam ik dit boek mee naar de kassa.

Helplessly drawn like moths to the light, two girls go missing in an evocative and gripping tale . . .
They called them the Moth Girls because they were attracted to the house. They were drawn to it. Or at least that is what is written in the newspapers that Mandy reads on the anniversary of when her two best friends went missing. Five years have passed since Petra and Tina were determined to explore the dilapidated house on Princess Street. But what started off as a dare ended with the two girls vanishing. As Mandy’s memories of the disappearance of her two friends are ignited once again, disturbing details will resurface in her mind.

Titel: Moth Girls
Auteur: Anne Cassidy
Uitgever: Hot Key Books
Aantal pagina’s: 304
Uitgave: Paperback
Mijn rating: 2,5/5

Ik ben dol op het ontrafelen van mysteries. Werkelijk, ik houd ervan. De achterflap van dit boek leek hier precies op aan te sluiten. Want twee meisjes die na het binnen treden van een huis ineens van de aardbodem lijken te zijn verdwenen, is een behoorlijk raadsel.
Helaas, moet ik zeggen dat dit boek me niet zo in zijn greep hield als ik gehoopt had. Om het anders te zeggen: it didn’t wow me. Het boek was absoluut niet slecht, maar ik had er gewoon veel meer van verwacht.

Het verhaal wordt verteld vanuit twee verschillende perspectieven. Mandy, het meisje wat bevriend was met de verdwenen Petra en Tina. En vanuit Petra, het meisje dat wordt vermist. De stukken vanuit Petra zijn namelijk ook de stukken die zich afspelen vóór de verdwijning.
Voor mij had dit niet perse gehoeven. Ik vond het namelijk prima om vanuit Mandy’s gezichtspunt te lezen. Echter, de delen vanuit Petra zorgden er wel voor dat je Petra als personage leerden kennen en daarmee haar karakter beter begreep.
Mandy vond ik een sterk en realistisch personage. Ze is een beetje de doorsnee tiener die de verdwijning van haar vroegere vriendinnen moet zien te verwerken. En dit valt natuurlijk niet mee. Hoe ze hier mee omgaan is zeer geloofwaardig en ik vind haar daarom sympathiek overkomen.
Tina leerden we eigenlijk amper kennen in het verhaal en dat vond ik jammer. Aan het einde van het boek had ik namelijk nog steeds geen idee wat voor personage zij was en daarom hechtte ik me ook niet echt aan haar.

wonderstruck11

De spanningsopbouw vond ik tegenvallen. Er werd heel veel verteld, maar er gebeurde vrij weinig. Ik begrijp dat de nadruk vooral ligt op het emotionele en psychologische aspect van het verhaal, maar ik hoopte eigenlijk op een moment dat ik het boek niet weg kon leggen. Dat gebeurde helaas niet.
De eerste helft van het boek vond ik daarom sterker dan de andere helft. Het lukte me moeilijk om mijn aandacht er bij te houden. Hoewel er aan het einde een verrassende onthulling werd gedaan, was de uiteindelijke ontknoping toch teleurstellend. Ik denk dat dit vooral komt omdat ik weinig connectie had met de personages.
Ook voelde de ontknoping niet helemaal “af”. Er werd wel duidelijk wat er gebeurd was, maar het “waarom” werd niet verteld.

Verder stoorde ik me ook een beetje aan het taalgebruik van de personages. Het was vrij vlak en formeel. Ik betwijfel daarom of tieners dit daadwerkelijk zouden zeggen.

Kortom, dit boek was het net niet helemaal voor mij. Ik verwachtte er teveel van. Het was daarom een prima boek voor tussendoor, maar geen boek die nog dagenlang in mijn hoofd zal zitten. Het personage Mandy is dan ook het enige punt van het verhaal dat me echt wist te boeien.
Ik geef Moth Girls 2 en een halve vanwege het realistische hoofdpersonage en omdat ik uiteindelijk wel wilde weten hoe het nou precies zat en ik uiteindelijk antwoord kreeg op mijn vragen.

Houden jullie van mysterie en thrillers? Hebben jullie nog aanraders? Laat het me weten!

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *