P.S. I Still Love You – Jenny Han

20698530“When you lose someone and it still hurts, that’s when you know the love was real.”

Toen ik begon aan To all the boys I’ve loved before was ik niet meteen enthousiast, maar hoe meer ik las, hoe leuker ik het begon te vinden. Aan het einde kon ik het boek zelfs niet meer wegleggen. Het enige logische wat ik vervolgens kon doen, was het vervolg kopen. Natuurlijk heb ik dat ook gedaan.
Met gekruiste vingers begon ik aan P.S. I still love you en ik hoopte dat het boek me net zo raken als het eerste deel…


Titel: P.S. I Still Love You
Auteur: Jenny Han
Serie: To All The Boys I’ve Loved Before #2
Uitgever: Scholastic
Aantal pagina’s: 337
Uitgave: paperback, ISBN9781407157986
Mijn rating: 5/5

Net zo als het eerste deel, heeft P.S. I still love you weer een super lieve cover. Dit geeft het boek al meteen een knusse uitstraling en ik wilde daarom ook niets liever dan mezelf op de bank nestelen samen met dit boek.
P.S. I still love you begint waar het vorige boek is opgehouden. Omdat ik het eerste deel pas nog heb gelezen, zat ik meteen in het verhaal. Het was vanaf het begin al heerlijk lief en ik kon de grote glimlach die ik had, maar niet van mijn gezicht vegen.

Ik kan me nog goed herinneren hoe erg ik me aan Lara Jean ergerde in het eerste deel. In dit deel was daar geen enkel spoor van te bekennen. Wat vind ik Lara Jean een schatje zeg. Ik heb haar volledig in mijn hart gesloten. Ze is als personage zo ontzettend gegroeid, ze toont veel meer initiatief en ze weet haar eigen fouten uiteindelijk ook in te zien. Iets wat ze in het vorige deel nog niet deed. Lara Jean doet me heel erg denken aan de 16-jarige versie van mezelf (wat inmiddels alweer een aantal jaar geleden is). Ik heb met Lara Jean gelachen en zelfs gehuild en ik wilde zó ontzettend graag het boek instappen om haar een knuffel te geven toen haar hart gebroken werd.

De band tussen Lara Jean en haar familie is een van de aspecten die ik het allermooist vind aan het boek. Een gezin die elkaar ondanks moeilijkheden lief heeft, voor mekaar zorgt en ja, ook ruzie maken met elkaar. Dit maakt het verhaal zo realistisch dat het af en toe leek alsof ik bij hen door het huis wandelde.

P.S. I Still Love You“I still don’t think it’s pathetic to cry over someone. It just means you care about them deeply and you’re sad.”

Het verhaal zit verder ook gewoon goed in elkaar. Er zijn een aantal gebeurtenissen die op hun beurt weer andere gebeurtenissen veroorzaken. Het tempo ligt daarom nooit laag. De toevoeging van John Ambrose McClaren vond ik sterk. Het maakte het boek veel dynamischer en daardoor bleef ik me afvragen voor wie Lara Jean zou kiezen. Het enige wat ik nog had gehoopt was dat Lara Jean en Genevieve het bij zouden leggen, maar hé… net als in het echte leven kan niet álles perfect zijn. Toch?

P.S. I Still Love You is een boek dat ik zeker zou aanraden aan iedereen die van luchtige verhalen -die stiekem tóch een diepere laag hebben, houd. P.S. I Still Love You is geen verhaal met grote plottwisten of zenuwslopende cliffhangers, maar het zal hoe dan ook een gigantische glimlach op je gezicht toveren.

Zijn jullie benieuwd naar dit boek of hebben jullie deze al gelezen?

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *