The Good Girls – Sara Shepard

The Good GirlsThe Good Girls. “They’re sweet, but deadly”. Het super spannende vervolg van The Perfectionists door Sara Shepard. Waarschijnlijk hebben jullie wel eens van Sara Shepard gehoord. Zij is namelijk de bekende auteur van de Pretty Little Liars boeken. Zelf heb ik deze boeken nog nooit gelezen en ben ik alleen maar bekend met de tv-serie. The Perfectionists was voor mij het eerste boek van Sara Shepard en zorgde ervoor dat ik al snel het volgende boek wilde lezen. Het vervolg daarop, The Good Girls, die ik voor jullie ga reviewen, was ongelooflijk spannend met a hell of a plottwist!

Titel: The Good Girls, The Perfectionists#2wonderstruck2
Auteur: Sara Shepard
Uitgever: HarperTeen
Genre(s): Mysterie, Young Adult
Aantal pagina’s: 368
Uitgave: paperback
Rating: 4.75/5

Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie, and Parker have done some not-so-perfect things. But even though they all talked about killing rich bully Nolan Hotchkiss, they didn’t actually go through with it. It’s just a coincidence that Nolan died in exactly the way they planned . . . right? Except Nolan wasn’t the only one they fantasized about killing. When someone else they named dies, the girls wonder if they’re being framed. Or are they about to become the killer’s next targets? (-Goodreads)

The Good Girls is te lezen als een op zichzelf staand boek aangezien in het begin van het verhaal de gebeurtenissen uit The Perfectionists steeds worden samengevat. Namelijk: Nolan Hotchkiss -de jongen aan wie de vijf meiden een intense hekel hadden, ging dood op de wijze zoals zij dat gepland hadden. Het enige punt is: ze hebben hem niet vermoord. Maar wie dan wel? Het samenvatten aan het begin van het boek had voor mij niet gehoeven, aangezien ik dit boek direct las nadat ik The Perfectionists uit had. Echter, voor degene die The Perfectionists niet hebben gelezen, is zo’n samenvatting natuurlijk perfect.

In The Perfectionists hebben we de vijf hoofdpersonages goed leren kennen en weten we waarom elk van de meiden een hekel had aan Nolan Hotchkiss. Ze hebben echter nog aan meerdere mensen een hekel en als die een voor een op mysterieuze wijzen dood gaan of verdwijnen weten de meiden zeker dat iemand het op hen gemunt heeft. Maar wie oh wie?

In vergelijking met The Perfectionists vond ik The Good Girls zoveel spannender. Dit kwam voornamelijk omdat ik in dit boek heel veel personages ging verdenken. Ik hoorde mijn hersenen bijna kraken. Nu hou ik sowieso erg van een whodunnit? verhaal en The Good Girls past hier perfect bij. Op sommige momenten deed het me wel denken aan Pretty Little Liars. Rijke meisjes die betrokken raken bij een moordzaak en politie die erg weinig doet om hen te helpen. Bij de onthulling wie het gedaan had was ik echt geschokt, toen er na deze onthulling een nog grotere plottwist plaatsvond viel ik nog net niet van mijn stoel. Ik heb het boek dichtgeklapt, verdwaasd en clueless een kop thee gezet en vervolgens het boek weer opgepakt. Het einde was zó onverwacht. Het is echt zo’n einde die je alleen maar kan geloven door het telkens te herlezen en op zoek te gaan naar de clues die zich al in het eerste boek bevonden.

The Good Girls bevat dezelfde personages als The Perfectionists. Aangezien dit een vervolgboek is, heb ik in het voorgaande deel alle vijf de hoofdpersonen: Mackenzie, Ava, Caitlin, Julie en Parker, erg goed leren kennen. Omdat ik van ieder meisje het achtergrond verhaal kende, kon ik zo goed met ze meeleven. Ava vond ik in het eerste deel niet heel erg leuk, maar in dit boek werd er meer over haar duidelijk waardoor zij echt mijn favoriete personage werd. Ook Julie heeft mij als personage ontzettend verrast. Elk van de meisjes heeft haar eigen problemen, dromen en angsten en hoewel het plot niet altijd even realistisch was, waren de personages dat wel.

Hoewel ik dus nog nooit een boek van Sara Shepard heb gelezen, was ik tot voor kort nog niet bekend met haar schrijfstijl. Deze boeken hebben mij echt verrast. De boeken lazen als een speer. Shepard schrijft ontzettend fijn en zorgt dat er vaart en spanning in het verhaal blijft zitten. Het enige wat me stoorde aan haar schrijfstijl was het -naar mijn mening, overmatige gebruik van merknamen. Over elk kledingstuk werd er wel gezegd wat het merk was en in alle eerlijkheid interesseert me dat totaal niet. Aan de andere kant paste het wel goed bij de setting van het verhaal, maar iets minder had voor mij wel gemogen.

Kortom, ik zou dit boek zeker aan iedereen aanraden. Vooral als je op zoek bent naar een boek vol met mysterie en spanning. Hoewel het eerste boek The Perfectionists niks van de shockfactor bevat die dit boek wel had, zou ik aanraden ze wel allebei te lezen. Daardoor ga je in The Good Girls alleen maar meer van de hoofdpersonen houden en komt het einde extra onverwachts aan.
Op dit moment kan ik alleen maar denken: “I want more!” Helaas, kan ik dat wel vergeten. Dit boek is het laatste deel van deze duologie en ik zal dus op zoek moeten met een ander young adult boek met dezelfde mysterie en shockfactor.

Heeft een van jullie deze boeken al gelezen? Zo ja, hoe vond je het einde? Ken je boeken die hierop lijken en net zo spannend waren? Laat het me weten in de comments!

XO -Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *