Rivalen – Alyson Noël

RivalenWelcome to the party!
Als jullie meerdere blogs volgen, heb je dit boek vast al eens ergens voorbij zien komen. Rivalen van Alyson Noël werd erg gehyped door de uitgever en ik was natuurlijk benieuwd of het boek de hype waar zou maken. Wat me gelijk aansprak was het feit dat Rivalen in twee verschillende edities te verkrijgen is. Eentje met een witte cover én een met een zwarte cover. Zelf heb ik gekozen voor de witte omslag, maar achteraf gezien paste de zwarte cover meer bij de sfeer van het verhaal. Ik zal je vertellen waarom..

Beautiful Idols Breaking news: Filmster verdwijnt spoorloos. Hebben drie jonge clubpromotors er iets mee te maken?

Overal hangen de flyers: Wie wordt de beste promotor van de Unrivaled-clubs? Wie het hipste publiek en de populairste sterren naar de Hollywood-clubs weet te lokken, krijgt de meeste punten en wint uiteindelijk een enorme geldprijs. Layla, Tommy en Aster behoren tot de uitverkorenen die mee mogen doen aan de wedstrijd. Voor alle drie hangt er veel van af, en dus gaat het hard tegen hard – zo hard dat ze zichzelf al na een paar weken nauwelijks nog terug herkennen. Alles draait al snel om de jonge superster Madison Brooks. Wie háár weet te strikken, heeft al bijna gewonnen. Tot op een dag de filmster spoorloos verdwijnt en alle ogen zich richten op de drie jongeren die haar het laatst hebben gezien…

Titel: Rivalen (Unrivaled)
Auteur: Alyson Noël
Serie: Beautiful Idols #1
Uitgever: HarperCollins
Aantal pagina’s: 350
Uitgave: paperback, ISBN9789402709704
Mijn rating: 4/5

Hoewel dit boek vooral aangeprezen werd als een mystery/thriller, vond ik dat dit niet helemaal klopte. De proloog waarmee het boek start is daarentegen ontzettend pakkend. Echter, hier wordt pas weer op verder gegaan op ongeveer 3/4e van het verhaal.

Rivalen is geschreven vanuit verschillende personages. Layla, Aster, Tommy en Madison. Dit vond ik goed werken, want het verhaal las hierdoor heel erg vlot. Elk personage heeft echt zijn eigen stem en karakter en daardoor waren ze goed uit elkaar te houden. Helaas kreeg ik niet echt een band met deze personages. Aster vond ik enigszins oké, maar met name  Layla vond ik een vreselijk ding. (overigens is het wel eens leuk om vanuit een “onaardig” personage te lezen).

wonderstruck33De setting van het verhaal vond ik heerlijk. Het speelt zich af in L.A. en ik vond het verhaal leuk om over de club scene te lezen, aangezien ik daar dus niet zo veel van weet. De sfeer ervan kwam dan ook duidelijk naar voren. Ergens deed Rivalen me ook denken aan de boeken van Sara Shepard (auteur Pretty Little Liars) en Cecily von Ziegesar (auteur Gossip Girl). Opvallend was ook dat er net als in de boeken van Shepard en von Ziegesar veel kledingmerken genoemd worden. Hier irriteerde ik me wel een beetje aan, aangezien het me vrij weinig boeit of de hoofdpersonen nou Jimmy Choo’s of Louboutins dragen. Ik vind het prima als het één keer genoemd word, maar bij elk paar schoenen wordt het me een beetje veel..

Hoewel de spanning dus vrij laat begon in het boek, las het -zoals ik al eerder vertelde, erg vlot weg. De rivaliteit tussen de personages en de schandalen bleef er voor zorgen dat het boek zijn tempo bleef behouden. Op ongeveer 3/4e van het boek kwam het échte mysterie aanbod en ik denk dat dit heel veel mogelijkheden biedt voor deel 2. Ik had al een beetje een vermoeden over wat er gebeurd kon zijn, maar de verrassende plottwist én cliffhanger op het einde, laten me twijfelen. Die cliffhanger…. man, het tweede deel mag wat mij betreft snel verschijnen.

Hoewel ik eigenlijk iets anders verwacht had van Rivalen, vond ik het alsnog een heel leuk boek. Misschien niet per se super origineel, maar zeker spannend en vermakelijk. Ik kijk in ieder geval al uit naar het tweede boek.

Hebben jullie Rivalen al? En zo ja, voor welke cover heb je gekozen?

xoValerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *