Scarlet – Marissa Meyer

ScarletNa het lezen van Cinder, wist ik dat ik werkelijk verliefd was geworden op New Beijing, Cinder, Iko en natuurlijk prins Kai. Vol vreugde verklaarde ik Cinder en Kai tot mijn nieuwe OTP en wat was ik gelukkig toen ik erachter kwam dat Cinder ook terug zou keren in Scarlet!
Want inderdaad, in Scarlet maken we ook kennis met nieuwe hoofdpersonen. Waaronder Scarlet (pretty obvious).
Wisten deze nieuwe personages mij net zo te betoveren als Cinder en Kai dat gedaan hebben?

Scarlet Benoit’s grandmother is missing. The police have closed her case. The only person Scarlet can turn to is Wolf, a street fighter she does not trust, but they are drawn to each other.
Meanwhile, in New Beijing, Cinder will become the Commonwealth’s most wanted fugitive – when she breaks out of prison to stay one step ahead of vicious Queen Levana.
As Scarlet and Wolf expose one mystery, they encounter Cinder and a new one unravels. Together they must challenge the evil queen, who will stop at nothing to make Prince Kai her husband, her king, her prisoner . . .

Titel: Scarlet
Auteur: Marissa Meyer
Serie: The Lunar Chronicles #2
Uitgever: Puffin Books
Aantal pagina’s: 452
Uitgave: paperback
Mijn rating: 4/5

Ik moet eerlijk bekennen dat het heel moeilijk is om Cinder te overtreffen en hoewel ik ontzettend veel genoten heb van Scarlet, heeft Cinder toch een speciale plek in mijn hart.
Toen ik Scarlet opensloeg, zat ik meteen in het verhaal. Geen lange introductie, nee, meteen een situatie en een beginnend probleem. Ik had Cinder nog vers in mijn hoofd, dus ik kon het verhaal meteen al goed volgen.

Scarlet is de hoofdpersoon van dit verhaal en is licht gebaseerd op Roodkapje. Verwacht echter geen angstig meisje. Scarlet is een pittige tante met een heerlijke no nonsense attitude. Scarlet is impulsief, beschermend en heeft behoorlijk temperament. Dit zijn eigenschappen die ik heel erg herken en ik kon me daardoor al snel met haar identificeren.
Wanneer haar grootmoeder vermist wordt, doet Scarlet er alles aan om haar terug te vinden. Hiervoor schakelt ze de hulp in van Wolf.
En tja, Wolf… hoewel ik hem een mysterieus en aantrekkelijk personage vond, is hij helaas geen Kai. Ik kon het niet helpen de relatie tussen Scarlet en Wolf te vergelijken met die van Cinder en Kai. Scarlet en Wolf waren veel gepassioneerder, maar het voelde voor mij als insta-love. Iets waar ik geen groot fan van ben.

wonderstruck10
Het tempo van het verhaal is helemaal goed. Veel spanning en actie. Dit wordt naar mijn idee ook echt ondersteund door de wisselende perspectieven. Hoewel ik normaal niet van meerdere POV’s houd, vind ik dat juist de charme van The Lunar Chronicles.
Ik vond het heerlijk om af en toe weer vanuit Cinder’s perspectief te lezen, want hoe je het ook wend of keert, Cinder is écht een van mijn favoriete personages.
Ook de terugkeer van Iko en de toevoeging van Thorne zorgde voor een grote glimlach op mijn gezicht. Beide personages maken opmerkingen die heerlijk luchtig en vooral hilarisch zijn, wat een verfrissend element geeft aan het verhaal.

Het mooiste aspect van het boek vind ik hoe de verhaallijnen van Cinder en Scarlet uiteindelijk in elkaar lopen. Complimenten voor Marissa Meyer, want ik vind dit heel goed uitgedacht. Het zorgt er echt voor dat ik reuze benieuwd ben naar Cress.
Scarlet zit als verhaal ook erg goed in elkaar. Het wordt geen minuut saai en blijft je verrassen met twists and turns en naarmate het verhaal vordert wordt er ook steeds meer duidelijk over het plan van Levana en Cinder’s afkomst.
Scarlet eindigt met een goede aanloop naar het volgende deel en ik zit dan ook alsmaar in mijn hoofd af te vragen: hoe gaat het verder? hoe gaat het verder? HOE GAAT HET VERDER?

De reden dat ik Scarlet vier sterren gaf was vooral omdat het eerste deel, Cinder, mij compleet overdonderd had. Scarlet deed dat niet, al vond ik het wel een heerlijk boek en kan ik niet wachten om Cress te lezen.

Hebben jullie The Lunar Chronicles al gelezen? Wat zijn jullie favoriete personages?

-XO Valerie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *