The Crown – Kiera Cass

The CrownIk kan je niet vertellen hóe blij ik was toen ik The Crown eindelijk in mijn bezit had. Het langverwachte laatste deel van de The Selection serie waar ik zo lang op heb gewacht. Ik ben gelijk in The Crown begonnen en ik heb geprobeerd om zo langzaam mogelijk te lezen. Ik wilde het boek niet uitlezen. Ik wilde niet dat de serie zou eindigen.
Dit boek las ik met een grote glimlach op mijn gezicht en ik moet toegeven dat toen ik de laatste bladzijde omsloeg, ik toch tranen in mijn ogen had. Een mooi einde voor een hele mooie serie.

When Eadlyn became the first princess of Illéa to hold her own Selection, she didn’t think she would fall in love with any of her thirty-five suitors. She spent the first few weeks of the competition counting down the days until she could send them all home. But as events at the palace force Eadlyn even further into the spotlight, she realizes that she might not be content remaining alone.
Eadlyn still isn’t sure she’ll find the fairytale ending her parents did twenty years ago. But sometimes the heart has a way of surprising you…and soon Eadlyn must make a choice that feels more impossible—and more important—than she ever imagined.

Titel: The Crown
Auteur: Kiera Cass
Serie: The Selection #5
Uitgever: HarperTeen
Aantal pagina’s: 279
Uitgave: paperback
Mijn rating: 4,5/5

wonderstruck29Allereerst, wil ik even zeggen dat The Selection serie voor altijd een bijzondere plek in mijn hart zal houden. Deze boeken hebben er namelijk voor gezorgd dat ik het lezen weer ben gaan oppakken en sindsdien heb ik me ook volop in de boekenwereld gestort.

The Crown gaat verder met het verhaal van Eadlyn. The Heir eindige met een enorme cliffhanger en ik was blij dat The Crown meteen verder ging, waar The Heir geëindigd was.
Deze gebeurtenis uit The Heir zorgde ervoor dat Eadlyn in The Crown een stuk meer verantwoordelijkheden erbij krijgt. Dit merk je door het hele boek heen. De focus ligt een stuk minder op de romantiek en veel meer op de karakterontwikkeling van Eadlyn en de politieke toestanden waar ze mee te maken krijgt.

Dit betekent niet dat we de Selectie kandidaten niet te zien krijgen . De mannelijke Elite zijn stuk voor stuk leuk en ik heb ze allemaal in mijn hart gesloten. In The Heir had ik al een idee over wie Eadlyn zou kiezen en ook in The Crown spraken twee mannelijke personages me erg aan. De uiteindelijke keuze van Eadlyn toverde wederom een grote lach op mijn gezicht.

Eadlyn is in de boeken veranderd van een verwend nest naar een sterke jongen vrouw. Ik vond deze ontwikkeling erg mooi om te zien, maar ook erg realistisch. Ze veranderd namelijk niet in een keer, maar juist op een subtiele wijze. Een aantal keer is ze flink geconfronteerd met de harde waarheid en ook haar familie omstandigheden hebben haar doen veranderen.

wonderstruck30Hoewel The Crown hier en daar een beetje voorspelbaar is, weet Kiera Cass de lezer op bepaalde momenten flink te verrassen. Een paar plottwisten en onthullingen maakte het verhaal spannend, maar vooral erg verrassend. Typisch Kiera Cass en ook precies de reden waarom ik zo van haar boeken houd.
Wel hadden er van mij nog zo’n 100 pagina’s bij gemogen. Het einde voelde een beetje gehaast en leek alsof Kiera Cass er snel klaar mee wilde zijn. Dit vond ik erg jammer, want bepaalde onthullingen mochten van mij nog wel wat uitgediept worden.

Al met al vond ik The Crown een waardig einde voor deze serie die ik in mijn hart gesloten heb. Hoewel ik het immens jammer vind dat er geen volgend boek meer komt, denk ik wel dat het de juiste beslissing is om de serie hier te laten eindigen. Ik kijk nu al uit naar het andere toekomstige werk van Kiera Cass.

Wat vonden jullie van The Crown?

-XO Valerie

2 thoughts on “The Crown – Kiera Cass

  1. Ergens ben ik blij dat ik het lezen van deze serie altijd heb uitgesteld… Nu kan ik gewoon alle boeken aan één stuk doorlezen en hoef ik niet maanden lang te wachten op een vervolg 🙂 Ik ben heel benieuwd naar deze serie en ook naar de films die in de toekomst gepland staan ^^

    1. Ik hoop dat je de serie net zo leuk gaat vinden als ik! Ik ben zelf ontzettend benieuwd naar een toekomstige film. Ik hoop dat ze dan trouw aan het boek blijven, want de boeken zijn me echt ongelooflijk dierbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *