The Devil You Know – Trish Doller

Onlangs scrolde ik eens door mijn goodreads TBR om te kijken welke boeken ik ooit daaraan had toegevoegd. Bijna helemaal boven aan stond The Devil You Know van Trish Doller. Ik kan me nog herinneren dat ik deze erop had gezet toen ik echt pas net een goodreads account had. Nu, een paar jaar verder, had ik dit boek nog steeds niet aangeschaft en gelezen. Om uit mijn leesdip te komen, besloot ik dat het écht tijd was en kocht ik uiteindelijk het e-book.

Eighteen-year-old Arcadia wants adventure. Living in a tiny Florida town with her dad and four-year-old brother, Cadie spends most of her time working, going to school, and taking care of her family. So when she meets two handsome cousins at a campfire party, she finally has a chance for fun. They invite her and friend to join them on a road trip, and it’s just the risk she’s been craving-the opportunity to escape. But what starts out as a fun, sexy journey quickly becomes dangerous when she discovers that one of them is not at all who he claims to be. One of them has deadly intentions.

A road trip fling turns terrifying in this contemporary story that will keep readers on the edge of their seats

Titel: The Devil You Know
Auteur: Trish Doller
Uitgever: Bloomsbury
Aantal pagina’s: 257
ISBN: 9781619634176
Mijn rating: 

Het is misschien een guilty pleasure van me, maar ik ben dol op “roadtrip” boeken. Dat was in eerste instantie ook de reden waarom dit boek mij zo aansprak. In combinatie met een beetje mysterie wist ik dat ik dit boek heel graag wilde lezen.

The Devil You Know gaat over de 18-jarige Cadie die het liefst aan haar eigen leventje wil ontsnappen. Thuis worstelt ze met de zorg voor haar broertje en af en toe verlangt ze er naar om gewoon een spontane, rebelse tiener te zijn. Die kans krijgt ze wanneer ze door twee (onbekende) en uiteraard goed uitziende jongens wordt mee gevraagd op een roadtrip. Of dit heel slim is? Nee. Natuurlijk niet. Maar het is een boek en eerlijk is eerlijk, als je jong bent maak je allemaal wel eens stomme keuzes (ik bijna wekelijks) en zo ook onze hoofdpersoon.

“Nothing is permanent. Anger passes. Stupidity is usually temporary. And even the best things in life can’t last forever.

Gaandeweg kom je steeds meer vreemde dingen tegen in het boek waarbij de alarmbellen al zouden moeten gaan rinkelen. Toch blijft Cadie stug volhouden en blijft ze bij de twee jongens. Het wordt al snel duidelijk dat er iets niet helemaal in de haak is en er iemand niet te vertrouwen is. Zelf zag ik de “dader” al van heinde en verre aankomen, dus toen de dader onthuld werd, was ik absoluut niet verbaasd. De ontknoping was vrij voorspelbaar en niet iets wat ik nog nooit heb gelezen.

Hoewel dit boek er niet tussenuit springt en zeker niet het meest origineel is, heb ik me zeker wel vermaakt. Het las lekker weg, er zat voldoende spanning in om mijn aandacht er bij te houden en ook de hoofdpersoon was erg sympathiek en niet zo’n doorsnee YA persoon. Natuurlijk deed ze domme dingen, maar ze kwam uiteindelijk toch realistisch op me over en dat kan ik wel waarderen.

The Devil You Know zal geen werelden om ver blazen, maar is zeker een aanrader om tussendoor te lezen. Wegleggen was namelijk toch moeilijker dan ik dacht en ik had ‘m daarom ook in één ruk uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *