The Mistake – Elle Kennedy

“Don’t waste your time obsessing over stupid actions of stupid people”

Sinds kort heb ik het genre New Adult een kans gegeven. Hoewel dit nog steeds niet mijn favoriete genre is, moet ik toegeven dat het allereerste deel van de off-campus serie, The Deal, me erg goed beviel. Het tweede deel liet dan niet lang op zich wachten. De cover van The Mistake vind ik wederom cringe en ik heb ik gezien dat er paperbacks te verkrijgen zijn die ik veel mooier vind. Alleen zijn deze moeilijk op de kop te tikken. Achja, zolang de inhoud van het boek maar goed is. Of dat ook zo is, lees je in mijn recensie.


He’s a player in more ways than one…

College junior John Logan can get any girl he wants. For this hockey star, life is a parade of parties and hook-ups, but behind his killer grins and easygoing charm, he hides growing despair about the dead-end road he’ll be forced to walk after graduation. A sexy encounter with freshman Grace Ivers is just the distraction he needs, but when a thoughtless mistake pushes her away, Logan plans to spend his final year proving to her that he’s worth a second chance.

Now he’s going to need to up his game…

After a less than stellar freshman year, Grace is back at Briar University, older, wiser, and so over the arrogant hockey player she nearly handed her V-card to. She’s not a charity case, and she’s not the quiet butterfly she was when they first hooked up. If Logan expects her to roll over and beg like all his other puck bunnies, he can think again. He wants her back? He’ll have to work for it. This time around, she’ll be the one in the driver’s seat…and she plans on driving him wild.

Titel: The Mistake
Auteur: Elle Kennedy
Serie: Off-Campus #2
Uitgever: Elle Kennedy Inc.
Aantal pagina’s: 296
Uitgave: e-book, ISBN9781511660662
Mijn rating: 4/5

The Mistake was weer zo’n boek dat ik binnen anderhalve dag uit gelezen heb. Dat zegt volgens mij al genoeg over de schrijfstijl, denk ik. Het boek las heerlijk vlot en ik was er dan ook razendsnel doorheen. Wederom kon ik The Mistake, net als het voorgaande deel, niet wegleggen.

The Mistake focust zich voornamelijk op Logan, de beste vriend van Garrett -je weet wel, degene die de hoofdrol had in The Deal. Van te voren was ik er van overtuigd dat dit boek het niet zou kunnen redden naast het eerste deel (Hannah vind ik namelijk een van de betere hoofdpersonen waarover ik gelezen heb), gelukkig zat ik er weer compleet naast. Al die zorgen waren voor niets. Logan en Grace zijn beide weer op en top hele fijne personages. Grace was echt verfrissend. Ik kon me heel makkelijk in haar verplaatsen en herkende me op sommige punten ook echt in haar. Daarbij was Logan ook echt heerlijk. Een personage die een behoorlijk verleden heeft én toch zijn humor niet verliest.

“Lorris ? As in Logan and Morris ? They fucking Brangelina’d themselves?”

En ja, de humor. Ik heb hard op gegniffeld tijdens het lezen en dat wekte wat bijzondere blikken mijn richting op. Elle Kennedy maakt zoveel pop culture referenties en daar heb ik een ontzettende zwak voor. Ook komen er hier en daar vleugjes feminisme voorbij en als ik iets graag terug zie in boeken, dan is het dat. Deze twee aspecten zorgen er ook voor dat ik heel graag haar volgende boeken wil lezen. Ik vind het namelijk heel tof dat een boek zowel luchtig kan zijn terwijl het ook serieuze issues weet aan te kaarten, zonder “betuttelend” over te komen.

Toch is het boek niet helemaal perfect, juist door het “perfecte” einde. Uiteraard hoopte ik het hele boek lang op een mooi en gelukkig einde. Echter, ik vond het uiteindelijk net iets  too good to be true. Het maakte me blij en tegelijkertijd vond ik het misschien iets té goed.

The Mistake is een goed vervolg in de off-campus serie en schept hoge verwachtingen voor de laatste twee delen in deze serie. Ik ga ze in elk geval snel oppakken.

Vinden jullie het leuk als boeken referenties maken naar hedendaagse popcultuur? 

-XO Valerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *