The Siren – Kiera Cass

The SirenDe releasedatum van The Siren zou 26 januari zijn. Vanzelfsprekend stond ik die dag dan ook in de boekhandel met een afwachtende blik. Tot mijn teleurstelling bleek ie nog niet binnen te zijn. Een paar dagen later nog steeds niet…
Ik weet niet hoe vaak ik de boekwinkel ben binnengelopen om te vragen of The Siren er al was. Ik geloof dat het personeel echt gek van me werd dat ik ze steeds dezelfde vraag stelde.
Toen ik twee weken geleden uit school toch nog maar een bezoekje bracht, gebeurde het. Een medewerker tikte me op de schouder -hij herkende mij waarschijnlijk als “het Siren meisje” en gebaarde naar het boek. Ik had hem wel kunnen omhelzen, zo blij was ik. Ik was namelijk reuze benieuwd naar het nieuwe-oude boek van een van mijn favoriete auteurs Kiera Cass.


Titel:
The Siren
Auteur: Kiera Cass
Uitgever: HarperTeen
Aantal pagina’s: 336
Uitgave: paperback, ISBN13 9780008157937

Kahlen is a Siren, bound to serve the Ocean by luring humans to watery graves with her voice, which is deadly to any human who hears it. Akinli is human—a kind, handsome boy who’s everything Kahlen ever dreamed of. Falling in love puts them both in danger . . . but Kahlen can’t bear to stay away. Will she risk everything to follow her heart?

Allereerst is dit boek niet geheel nieuw. The Siren is het debuut van Kiera Cass die ze opnieuw heeft uitgebracht en heeft verbeterd.
Dat terzijde, laten we eerst even een momentje nemen om de cover te bewonderen.

Ja, Kiera Cass heeft het weer voor elkaar. The Siren heeft een prachtige cover.
Met gekruiste vingers begon ik met lezen en toen ik hem uiteindelijk dichtsloeg kon ik opgelucht zeggen dat The Siren me niet teleurgesteld heeft.

In The Siren volgde we het verhaal van Kahlen. Kahlen is een sirene die honderd jaar in dienst is bij de oceaan. Haar stem is dodelijk en lokt mensen naar hun dood.
Kahlen is daarom gedwongen om altijd stil te zijn, behalve als ze alleen is met de andere sirenes, haar zusters.
De sterke band die Kahlen deelt met de andere sirenes vond ik een heel mooi aspect aan het boek. Het voelde heel reëel en de liefde tussen hen was absoluut voelbaar.
Ook de verhouding tussen de sirenes en de oceaan was heel bijzonder. Het was uniek en ik ben het nog in geen enkel ander boek zo tegengekomen. Kiera Cass geeft hiermee een heel nieuwe kijk op de wereld van sirenes.

Nu moet je ook weten dat The Siren ook zeker een liefdesverhaal is. Eentje die een onmogelijke liefde bevat. Kahlen wordt verliefd op Akinli (geloof me, ik heb de naam ook niet bedacht). Akinli is een gewone jongen die op tragische wijze zijn ouders is kwijtgeraakt.
De aantrekkingskracht tussen Kahlen en Akinli spat meteen van de bladzijdes. Het is niet zozeer instalove, maar erg geleidelijk gaat het ook niet.
Gelukkig stoorde me dit niet zo. Vooral omdat de liefde tussen Kahlen en Akinli groeide en het heel lief aanvoelde.

Zoals in elk liefdesverhaal staan er obstakels tussen de geliefden in. The Siren was geen uitzondering en tot aan het einde vroeg ik me af hoe het zou aflopen. Ik had wel tien verschillende mogelijkheden in mijn hoofd en het daadwerkelijke einde viel me een beetje tegen.
Zonder hopelijk al te veel te verraden: ik ben dat concept van destined to be together nu wel een beetje zat. Het was eigenlijk helemaal niet nodig in dit verhaal en ik denk Kiera Cass wel een beter einde had kunnen schrijven. Het einde voelde voor mij ook gehaast. Erg jammer.

Verder is de schrijfstijl van Kiera Cass weer net zo fijn als altijd. Ik las The Siren binnen een dag uit, zo snel vloog ik er doorheen. Ik was ook helemaal weggedoken in de wereld van The Siren en ik vond het heerlijk.
Het boek verdient daarom een dikke 4 sterren. Het hadden er waarschijnlijk 4,5 kunnen zijn als het einde me niet zo tegen gevallen was.

Als je fan bent van Kiera Cass dan raad ik je echt aan om The Siren te lezen. Het boek is heerlijk. Echter is het nog niet in het Nederlands verschenen, al moet ik zeggen dat de Engelse versie heel makkelijk te lezen is.

Laat me weten of jullie dit boek ook gaan oppakken!

-XO Valerie

2 thoughts on “The Siren – Kiera Cass

  1. Pingback: Maart Wrap-Up

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *