To All The Boys I’ve Loved Before – Jenny Han

To All The Boys I've Loved BeforeDit boek is weer zo’n typisch geval van een bookcover die je niet kunt weerstaan. De voorkant ziet er zo lief en knus uit dat ik ‘m alleen daarom al wilde lezen. Ook heb ik al behoorlijk wat over dit boek gehoord via Amerikaanse booktubers en ben ik het ook al vaak tegengekomen op Instagram. Na lang wikken en wegen heb ik het boek toch maar gekocht en ben ik er direct in begonnen.

Lara Jean keeps her love letters in a hatbox her mother gave her. One for every boy she’s ever loved. When she writes, she can pour out her heart and soul and say all the things she would never say in real life, because her letters are for her eyes only. Until the day her secret letters are mailed, and suddenly Lara Jean’s love life goes from imaginary to out of control…

Titel: To All The Boys I’ve Loved Before
Auteur: Jenny Han
Serie: To All The Boys I’ve Loved Before #1
Uitgever: Scholastic
Aantal pagina’s: 420
Uitgave: paperback, ISBN 9781407149073
Mijn rating: 3,5/5

Wat me onmiddellijk opviel toen ik in het boek begon, was de makkelijke schrijfstijl. Jenny Han gebruikt simpele taal en korte zinnen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hier geen fan van was. Ik vond het té makkelijk, waardoor het op sommige momenten ook echt een beetje kinderlijk leek.
Het duurde daarom even voordat ik echt in het verhaal zat. Het verhaal ging naar mijn gevoel aan het begin ook echt ontzettend langzaam en ik voelde nog totaal geen klik met de hoofdpersoon Lara Jean.

Wat me vooral irriteerde was het gedrag van Lara Jean. In het verhaal prijst ze haar zus Margot helemaal de lucht in. Margot is perfect en kan alles, daar kwam het zo’n beetje op neer. Het is natuurlijk niet gek dat ik daardoor een verschrikkelijke hekel aan Margot heb gekregen.
In het verhaal gaat Margot in Schotland studeren en dit lijkt voor Lara Jean bijna het einde van de wereld… Tja, ik kon niets anders doen dan met mijn ogen rollen en hardop tegen het boek schreeuwen “STEL JE NIET ZO AAN”

Net toen ik het op wilde geven, werd het verhaal eindelijk interessant. Lara Jean’s liefdesbrieven werden verstuurd en vanaf dat punt kreeg het verhaal verrassende twisten. Ik werd eindelijk in het verhaal gezogen en ik wilde meer en meer weten hoe het verder zou gaan.

wonderstruck26Lara Jean maakt een interessante karakterontwikkeling door. Ze wordt zelfstandiger en weliswaar ook iets volwassener. (ik vond nog steeds dat ze zich hier en daar echt aanstelde, maar goed). Tegen het einde van het verhaal begon ik haar echt ontzettend sympathiek te vinden en ze deed me op een gegeven moment heel erg denken aan toen ik zelf 16 was.
Haar ontwikkeling is deels te danken door het personage Peter Kavinsky. Door hem wordt Lara Jean veel losser en neemt ze veel meer initiatief.

To All The Boys I’ve Loved Before eindigt met een open einde. Het ging zelf zover dat ik verbaasd was dat de bladzijdes al “op” waren. Wat? Op? Maar ik wil méér lezen! Ik wil weten hoe het verder gaat!
Juist dit einde heeft mij overtuigd om toch het vervolg P.S. I Still Love You te gaan lezen.

Ik geef dit boek 3,5 ster. Ik twijfelde nog over 4 sterren, maar door het aantal irritatiepunten vind ik dit net iets te veel. Dit betekent absoluut niet dat het geen goed boek is. Het is een fijn boek om lekker tussendoor te lezen en je verstand op nul te zetten. Voor iedereen die van liefdesverhalen houd, raad ik deze dan ook zeker aan.

Hebben jullie dit boek al gelezen? Wat vond je er van? Laat het me weten!

-XO Valerie

One thought on “To All The Boys I’ve Loved Before – Jenny Han

  1. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar ik ben eerlijk gezegd ook niet van plan om het te kopen .. 🙂 Na verscheidene recensies te lezen is dit boek blijkbaar niet echt WAUW en dan wacht ik liever tot ik het eens in de bibliotheek kan uitlenen 🙂 Volgens mij hoef ik het niet in m’n kast hebben staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *