Wink, Poppy en Midnight – April Genevieve Tucholke

Wink Poppy en MidnightIk ben altijd al een liefhebber geweest van raadsels. Vooral in boeken. Ik vind het heerlijk om gedurende het boek steeds meer clues te krijgen waardoor je uiteindelijk tot een antwoord komt. Ik ben ook dol op whodunnits en mystery boeken.
Toen ik de achterkant van Wink, Poppy en Midnight las, wist ik dat ik dit boek echt moest hebben. De prachtige omslag zorgde er ook voor dat ik ‘m gewoon weg niet kon laten staan. Mijn verwachtingen waren dan ook torenhoog, dus scroll snel verder als je wilt weten of deze waargemaakt zijn…


Elk verhaal heeft een held.
Elk verhaal heeft een schurk.
Elk verhaal heeft een geheim.

Wink is het mysterieuze buurmeisje met het wilde, rode haar en een gezicht vol sproeten. Poppy is de beeldschone, manipulatieve blonde pestkop. Midnight is de lieve, onzekere jongen die tussen hen gevangen zit. Twee meisjes. Eén jongen. Eén zomer. Eén vreselijke avond.

Wat is er echt gebeurd?
Iemand weet het.
Iemand liegt

Titel: Wink, Poppy en Midnight
Auteur: April Genevieve Tucholke
Uitgever: Blossom Books
Aantal pagina’s: 210
Uitgave: paperback, ISBN9789020679472
Mijn rating: 4/5

Ik ben geloof ik nog nooit zo erg in de war geweest na het einde van een boek. Het was geen goed einde. Het was geen slecht einde. Het was een verwarrend einde en ik begreep er helemaal niks van. Toen ik het boek dichtsloeg, had ik niet echt het idee dat ik precies wist wat ik nou gelezen had. Ergens vind ik dit helemaal niet erg. Het past namelijk precies bij de sfeer van Wink, Poppy en Midnight.

Wink, Poppy en Midnight wordt verteld vanuit drie perspectieven en wisselt elkaar om de beurt af. Het is telkens meteen duidelijk wiens perspectief het is omdat alle drie de personages echt een unieke stem hebben. Zo heb je Midnight -die naar mijn idee wat minder over zich heen zou moeten laten lopen, Poppy en de iets wat (lees: ontzettend) aparte Wink. Zelf vond ik het perspectief van Poppy het leukst. Poppy wordt namelijk neergezet als een echte trut en de gedachten achter haar acties waren ontzettend boeiend.

wonderstruck44Na ongeveer 70 pagina’s had ik eerlijk gezegd nog steeds geen idee welke kant dit boek uit zou gaan. Het verhaal leek op dat moment een beetje voort te kabbelen. Halverwege is er gelukkig echt een turning point waarbij alles veel vager, maar ook veel mysterieuzer wordt. Vanaf dat moment had het boek me echt te pakken en de twist die erop volgde verraste me enorm.

Hoewel het einde me nog steeds niet helemaal duidelijk is, heeft dit boek me echt vermaakt. De schrijfstijl in combinatie met het mysterieuze randje maakt dit boek voor mij echt uniek. Ik ben echt blij dat ik deze heb kunnen lezen.

Hebben jullie dit prachtige en mysterieuze boek al opgepakt?

xoValerie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *