The Friday Five: auteurs die naar Yalfest 2019 moeten komen

Thank God it’s friday. Vanaf vandaag een nieuwe rubriek op mijn blog, namelijk: The Friday Five. Toen ik op de blog van Joost zag dat hij meerdere nieuwe bloggers vroeg om aan te sluiten bij deze rubriek, twijfelde ik geen moment. Ik vind het heel leuk om lijstjes te maken en om dat samen met meerdere bloggers te doen, is natuurlijk gewoon heel erg tof.

Deze week staat The Friday Five in het teken van auteurs die naar mijn mening naar Yalfest 2019 zouden moeten komen. Nu is het natuurlijk nog niet zeker dat Yalfest 2019 ook daadwerkelijk vast staat, maar het is altijd leuk om een beetje te dromen over auteurs die je graag zou willen ontmoeten.

Een auteur die ik dol graag zou willen ontmoeten is Holly Bourne. Zij schreef o.a. de Spinsters trilogie. Haar boeken zijn rauw en ongelooflijk realistisch. Toen ik Am I  normal yet? las, bekroonde ik het tot een van mijn favoriete boeken. Ik vind het ongelooflijk tof dat ze feminisme verwerkt in haar boeken en ook daadwerkelijk het belang er van benadrukt. Ik zou het daarom ook echt geweldig vinden als zij naar Nederland zou komen, zodat haar boeken nog meer bekendheid verwerven.

Zou het niet gaaf zijn als Stephanie Garber ooit naar Nederland zou komen? Zij schreef namelijk Caraval/Het Zwarte Hart en eind deze maand verschijnt eindelijk het vervolg! Ik kan werkelijk niet wachten op het tweede deel, want Caraval heeft me met zoveel vragen achter gelaten.

Ook zou ik het echt geweldig vinden als Leigh Bardugo ooit op Yalfest verschijnt. Haar Grisha trilogie en De Kraaien duologie zijn echt ongelooflijk populair in Nederland. Zelf heb ik nog steeds niet alles gelezen, maar dat ben ik zeker wel van plan.

Veder zou ik ook de auteur Angie Thomas willen ontmoeten. Zij schreef The Hate U Give en dit is oprecht een van de beste boeken die ik gelezen heb. Ik ben van mening dat dit boek zó belangrijk is en het is naar mijn idee ook een boek dat iedereen zou moeten lezen. Ik zou haar dan ook heel graag willen ontmoeten om haar te vertellen hóe geweldig ik haar boek vond.

Tot slot is dit misschien iets te ambitieus, maar een auteur waarvan ik écht zo ongelooflijk hard hoop haar te ontmoeten is Cassandra Clare. Ik heb The Infernal Devices en The Mortal Instruments echt verslonden en ik hoop snel te kunnen beginnen in The Dark Artifices. Cassandra Clare ooit ontmoeten staat echt helemaal boven aan mijn lijstje en hoewel de kans klein is, blijf ik zeker nog hopen.

Anyway, een lijstje maken van auteurs die ik graag zou willen ontmoeten op Yalfest vond ik best lastig. Zeker omdat ik nog nooit op Yalfest bent geweest (ja, ik schaam me diep). Daarom heb ik voornamelijk nagedacht over welke auteurs ik gewoon heel graag wil ontmoeten.

Wie staan er op jouw lijstje?

One thought on “The Friday Five: auteurs die naar Yalfest 2019 moeten komen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *