The Friday Five: boeken die een vervolg verdienen

Happy Friday! Zijn jullie ook zo toe aan weekend? Ik wel in ieder geval. Dit weekend ga ik eens lekker tijd maken om veel te lezen. Ook is het weer tijd voor een nieuwe Friday Five vandaag. Ditmaal: vijf boeken die wat mij betreft een vervolg verdienen!

Dit lijstje vond ik nog best moeilijk om samen te stellen. Ik lees veel boeken waarvan al een hele serie is, dus die hebben natuurlijk al een vervolg. Toch zouden er een aantal boeken zijn waarvan ik nog best een deel zou willen zien verschijnen.

Allereerst Eleanor & Park van Rainbow Rowell. Het einde er van was erg verdrietig en liet me nog steeds achter met wat vragen. Alsof het liefdesverhaal tussen de hoofdpersonen nog niet helemaal “af” was. Het liefste zou ik nog een boek willen zien verschijnen.

Fangirl -wederom van Rainbow Rowell zou van mij absoluut een vervolg verdienen. Het verhaal is mooi afgerond, maar toch lijkt het me heerlijk als er nog een boek zou komen. Ik heb namelijk ongelooflijk genoten van Fangirl. Over het algemeen ben ik dol op Rainbow Rowell, dus eigenlijk hoop ik gewoon dat ze snel weer met een nieuw boek komt! Dat is namelijk weer een tijdje geleden. Gelukkig las ik op haar website dat ze met een boek bezig is. Fingers crossed, dus.

We Were Liars van E. Lockhart vond ik echt een ongelooflijk tof boek. Het was heel erg mysterieus met een heel onverwachte plottwist. Nu lijkt het me niet waarschijnlijk dat dit boek een vervolg zou krijgen, maar ik zou wel tekenen voor een boek met eenzelfde soort verhaal of setting.

Het leven gaat niet altijd over roze van Brianna Wolfson las ik recentelijk uit. Dat boek liet me door een achtbaan van emoties gaan en raakte me veel erger dan ik had verwacht. Ik dit boek is dankzij een goede epiloog mooi afgesloten, maar toch zou ik misschien een vervolg willen over een van de hoofdpersonen. Dit boek is dan ook een roman die ik écht heel erg aanraad aan iedereen.

Tot slot kies ik voor Harry Potter van J.K. Rowling. Hoewel ik dan eerder een spin-off zou willen over de Marauders. Hoe was het op Zweinstein toen de ouders van Harry op school zaten? Ik zou het geen probleem vinden om nog meer te lezen over James, Lily, Remus en Sirius. Maar hé, de kans dat dit vervolg er gaat komen is volgens mij nihil. Toch zal ik alles wat met Harry Potter te maken heeft blijven lezen!

Dit was een lastige Friday Five waar ik voor mijn gevoel niet helemaal uit kwam. Toch is dat wel weer een uitdaging.

Welk boek verdient volgens jou een vervolg?


P.s. Wil je nog meer lijstjes lezen? Neem dan een kijkje op deze blogs:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Angela (Faeraphel)
Annabel Het leven van een boekenworm)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)

2 thoughts on “The Friday Five: boeken die een vervolg verdienen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *