The Friday Five: Personages die The Hunger Games zouden winnen

Thank god it’s Friday! Tijd voor een nieuwe Friday Five. Naar het thema van deze week keek ik stiekem best wel uit. Personages die de hunger games zouden winnen. Ik vind het altijd leuk om te bedenken hoe personages uit andere boeken zich zouden gedragen in een totaal andere situatie. Een ding weet ik wel zeker: ik zou the hunger games niet winnen.

Oké, ik vond het super leuk om personages te kiezen voor dit lijstje. Stiekem ben ik er ook heel enthousiast over en kan ik niet wachten welke personages mijn mede-bloggers op hun lijstjes hebben staan. Komt ‘ie dan!

Jace uit The Mortal Instruments. Eerlijk, dit personage kan niet ontbreken op mijn lijstje -en nee, dat zeg ik niet omdat ik stiekem een book boyfriend crush heb. Ik zie het al helemaal voor me. Jace die met zijn seraph blades zijn tegenstanders verslaat en hier en daar een van zijn droge opmerkingen erin gooit. Ik denk dat Jace met zijn shadowhunter skills en wilskracht zeker the hunger games zou kunnen winnen. Met gemak zelfs. -al zou hij er misschien te goedaardig voor zijn.

Sebastian Verlac uit de The Mortal Instruments. Sorry, weer iemand uit TMI, maar oprecht. Sebastian zou heel die arena omleggen, geen twijfel. Hij is de perfecte villain met een psychotisch randje. Ik zet al mijn geld in op deze man.

Nog een kansmaker: koningin Levana uit The Lunar Chronicles. Al is kansmaker misschien te zacht uitgedrukt. Levana is zo wreed en angstaanjagend dat ze geheid zou winnen. Ik zou in ieder geval niet tegenover haar willen staan in de arena. Ik zou geen schijn van kans maken.

Asha (de Iskari) zou het ook wel goed doen. Met een bijl als wapen lijkt ze me onverslaanbaar. Zeker als ze de mindset zou hebben aan het begin van het boek Iskari: de laatste Namsara. Kom maar op!

Tot slot: Daenerys Targaryen uit Game of Thrones. Deze kick-ass dame zou die arena wel aankunnen. Hoewel Daeny een hart van goud heeft, kan ze af en toe ook behoorlijk cru zijn. Met haar draken aan haar zijde, zou ze die hele arena afbranden denk ik!

Welke personages zouden jullie zien winnen bij The Hunger Games?

\

P.s. Wil je nog meer lijstjes lezen? Neem dan een kijkje op deze blogs:

Joost (NerdyGeekyFanboy)
Angela (Faeraphel)
Annabel Het leven van een boekenworm)
Laurie (Laurie’s Bookshelf)

3 thoughts on “The Friday Five: Personages die The Hunger Games zouden winnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *