Wrap-up Oktober 2018

Afbeeldingsresultaat voor october

Ondanks dat ik de laatste tijd niet actief ben geweest op mijn blog, heb ik wel een hele hoop gelezen. Ook oktober was een prima leesmaand voor me, mede dankzij de week herfstvakantie die ik had. Het waren daarbij ook nog eens ontzettend toffe boeken, dus lees snel verder als je wilt weten welke dat zijn.

Het eerste boek dat ik las, was Six of Crows van Leigh Bardugo. Ik las het voor de tweede keer en dit keer vond ik het zelfs beter dan de eerste keer dat ik het las. Het verhaal zit zo slim in elkaar en elk personage heeft zoveel lagen. Het is onmogelijk om de personages niet in je hart te sluiten.

Vervolgens las ik Crooked Kingdom van Leigh Bardugo, het vervolg op Six of Crows. Oh. Mijn. God. Dit boek heeft me echt elke emotie laten beleven. Wat een achtbaan was dit. Ik heb gelachen, op het puntje van mijn stoel gezeten van de spanning, gehuild, gelachen en nog meer gehuild. Het plot steekt zo ongelooflijk goed en slim in elkaar. Terwijl ik het las, voelde ik mijn hart gewoon tekeer gaan, zo spannend was het. Alle twists die voorbij kwamen, zag ik niet aankomen en het einde was ontroerend en droevig tegelijkertijd. Crooked Kingdom was voor mij hét boek dat me voortaan twee keer laat nadenken voordat ik een boek 5 sterren geef. Een ding is zeker: Crooked Kingdom heeft de vijf sterren dubbel en dwars verdiend.

Na Crooked Kingdom had ik even behoefte aan een contemporary in plaats van een fantasy. Ik koos daarom voor It Only Happens In The Movies van Holly Bourne. Het was een heel uniek verhaal met een kritische kijk op de standaard romcoms en chicklits. En hoewel romantiek een rol speelt in het boek, heeft het boek een heel andere uitkomt dan dat je in eerste instantie zou verwachten. Een echte aanrader.

Tot slot las ik Moxie van Jennifer Mathieu. Dit boek werd me onder andere al door Emmy en Annabel aangeraden omdat zij weten dat ik van feministische boeken hou. Moxie stelt niet teleur. Het bespreekt belangrijke kwesties en hoewel niet alle kwesties van toepassing zijn binnen scholen in ons land, is de ondertoon van het boek wél van belang. Vrouwen (en mannen) krijgen dagelijks te maken met seksisme en dubbele standaarden en meestal wordt dit gewoon toegelaten. Iets wat we niet moeten accepteren. Dit boek belicht dit probleem ontzettend goed en zou eigenlijk door iedereen gelezen moeten worden.

Ik hoop komende maand weer net zo veel te kunnen lezen. Door het koude herfstweer neig ik naar fantasy boeken. Wellicht dat ik verder ga met de Throne of Glass serie. Ik hoor graag van jullie of jullie nog aanraders hebben. Let me know 🙂 

One thought on “Wrap-up Oktober 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *